Ekipa OFK Bačka iz Bačke Palanke u okviru 29.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Crveno-beli imaju ulogu apsolutnog favorite, ali nema sumnje da će domaćini koji se bore za opstanak dati sve od sebe da osvoje makar jedan bod u ovom duelu.

Domaći tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz sedam remija i petnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone još uvek neporaženi, uz dvadeset i pet ostvarenih pobeda i tri remija, pa sa 78 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao domaćini su savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na stadionu ‘’Rajko Mitić’’ crveno-beli su rešili u svoju korist, a rezultat je bio 3:1 (2:0).

Šef stručnog štaba ’’plavih’’ Zoran Govedarica ističe da je pred njegovim timom jako težak zadatak da se dostojno suprotstavi najboljem timu u ligi, ali da veruje da će igrači biti izuzetno motivisani:

’’Igrati protiv trenutno najjačeg i najboljeg tima u ligi je svakako teško u ovom momentu za nas, ali ostaje jedna vera da možemo da se odupremo Crvenoj zvezdi koja u svojim redovima ima tridesetak jednako kvalitetnih igrača, dva podjednaka tima i sasvim je svejedno ko će sutra istrčati na teren u taboru rivala. Mi nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo. Verujem da će moji igrači ući motivisano u utakmicu i da će dati sve od sebe da se dostojno suprotstavimo renomiranom rivalu.’’

Meč 29.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Crvene zvezde igra se danas, u sredu 03.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom program TV Arena sport.

FOTO:fkbacka.com