Lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 29.kola Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom OFK Bačka. Crveno-beli u ovaj meč ulaze sa puno respekta prema rivalu i očekuju težak duel.

Domaći tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz sedam remija i petnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone još uvek neporaženi, uz dvadeset i pet ostvarenih pobeda i tri remija, pa sa 78 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao domaćini su savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na stadionu ‘’Rajko Mitić’’ crveno-beli su rešili u svoju korist, a rezultat je bio 3:1 (2:0).

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ne očekuje lak posao u Bačkoj Palanci, a ističe i da podela bodova ne dozvoljava njegovoj ekipi nikakvo opuštanje u trci sa rivalima:

’’Rival je dobar tim, sa jasnim ambicijama. Pored toga, gostovanje Zvezde je uvek praznik i dodatni motiv za svaku ekipu. Iskustvo iz prethodne sezone nam govori da neće biti lako u Bačkoj Palanci. Protivnik je kvalitetna i disciplinovana ekipa, posebno dobra na domaćem terenu. Odlično funkcionišu kao tim, predvođeni Žarkovićem, Radinovićem, Bjelošem, Zogovićem. Pristupamo ovoj utakmici kao i svakoj prethodnoj, sa poštovanjem rivala, ali i uz najviše ambicije. Gobeljić se oporavio od povrede i ponovo je u punom trenažnom procesu, ali nećemo žuriti. Videćemo posle treninga za kojih 18 igrača ćemo se opredeliti. U konkurenciji su i Stojković i Ivanić koji su odigrali dva duela za reprezentaciju Crne Gore. Poredak je takav kakav je. Radnički i mi smo u trci za titulu, ali ne želim da umanjim ni šanse Čukaričkog, Partizana i Mladosti. Prvenstvo je nepredvidivo, dele se bodovi, a da je neko pokušao da pogodi poredak na početku sezone ne verujem da bi pogodio. Pobeda u ovoj fazi vredi praktično bod i po, a tokom plej-ofa je u opticaju još 21 bod. Dobro je što se igraju plej-of i plej-aut zbog broja duela, ali pitanje o podeli bodova donosi diskusiju. Definitivno je prvoplasirani jedini tim koji ne profitira u ovoj situaciji.’’

Meč 29.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Crvene zvezde igra se danas, u sredu 03.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom program TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com