Niški Radnički u okviru 29.kola Super lige Srbije gostuje u Šapcu gde će odmeriti snage sa ekipom Mačve. Stručni štab drugoplasiranog tima šampionata očekuje izuzetno težak posao, ali i nastavak serije pobeda.

Domaći tim je ove sezone ostvario osam pobeda, uz sedam remija i trinaest poraza, pa sa 31 bodom na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao gosti su poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili dvadeset o dve pobede, uz pet remija i samo jedan poraz, pa sa 71 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 2:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Nišu ekipa Radničkog je rešila u svoju korist rezultatom 3:0 (1:0).

Šef stručnog štaba niškog superligaša Nenad Lalatović ističe da će gostovanje u Šapcu biti najteže za njegov tim u prolećnom delu sezone, kao i da je upozorio svoje igrače da ne sme biti ni najmanjg opuštanja:

’’Posle temeljne analize koju smo uradili u pripremi ovog meča moram da kažem da će ovo biti naše najteže gostovanje u ovoj polusezoni regularnog dela Super lige. To je ekipa koja kod kuće može svakog da pobedi, a to su pokazali i prošle godine kada su izbacili Crvenu zvezdu u Kupu Srbije, a koliko mogu da budu neugodni pokazali su i u subotu odličnom predstavom na Marakani protiv aktuelnog šampiona Srbije. U Šapcu je specifična atmosfera, nema atletske staze na stadionu, atmosfera je vrela, ali ja volim takav fudbalski  i takmičarski ambijent. Ja sam rekao mojim igračima da ne smemo ni na sekund da se opustimo tokom meča, jer Mačva ima kvalitet da to kazni. Moramo da uđemo u utakmicu maksimalno motivisani, sa sto odsto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo do nove pobede. Ekipa će konačno biti kompletna, jer se treninzima vratio Saša Stojanović, a suspenzije su odradili Aleksandar Todorovski i Slađan Nikodijević. Mi nemamo toliko dobre pojedince, koliko smo jak kolektiv. Igramo timski, borimo se jedni za druge i to za sada daje ozbiljne rezultate, a verujem da ćemo u istom stilu nastavi i u Šapcu.’’

Meč 29.kola Super lige Srbije između Mačve i Radničkog igra se danas, u sredu 03.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs