Derbi meč 30.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Rivalstvo ova dva kluba uvek je bilo veliko, a mečevi uzbudljivi i neizvesni čak i kada situacija na tabeli nije najavljivala tako nešto, pa nema sumnje da će tako biti i ovoga puta kada Novosađani imaju priliku da izbore plasman u plej-of.

Domaći tim je ove sezone ostvario devet pobeda, uz devet remija i jedanaest poraza, pa sa 36 bodova na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su kao gosti ekipu Radnika, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone ostvarili petnaest pobeda, uz devet remija i pet poraza, pa sa 54 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Čukaričkog, a rezultat je bio 3:2. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Humskoj završen je trijumfom ekipe Partizana, a rezultat je bio 2:0 (1:0).


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je da su igrači konačno počeli da veruju u sopstvene mogućnosti, kao i da u susretu sa crno-belima žele da prirede novu radost svojim navijačima i tako obezbede plasman u plej-of:

’’Posle svega što se dešavalo u prethodnom periodu verovatno ni najveći optimisti nisu očekivali da ćemo uoči poslednjeg kola regularnog dela biti u situaciji da se borimo za plej-of. Ipak, mi koji smo bili direktni učesnici svega toga, sve vreme smo verovali i zato, po mom mišljenju, nema lepše utakmice od ove koju ćemo odigrati u nedelju. Sastaćemo se sa jednom velikom ekipom i klubom sa tradicijom koju poštujemo, ali ne treba da ih precenjujemo. Nalazimo se u mini-seriji, imamo dosta samopouzdanja i verujemo da na našem stadionu, pred našim navijačima, možemo da se izborimo za plej-of. Što se tiče igračkog kadra, osim igrača koji su bili povređeni i uoči prethodne dve utakmice u Surdulici, ne možemo da računamo ni na Graovca, zbog kartona, dok su svi ostali u konkurenciji za tim. Nadam se da do utakmice više nećemo imati nikakvih problema, iako je kod nas običaj da se to desi baš dan pred meč. Znam da će sever biti naš, ali bih zamolio naše navijače koji dolaze na zapad da i zapad bude naš i znam vrlo dobro zašto to govorim. Nadam se da će svi zajedno dati podršku ovim mladim momcima da dođu do velike pobede. Ne bavimo se kalkulacijama i pripremamo se tako da od prvog minuta pokažemo protivniku da želimo sva tri boda, jer samo pobeda nas sigurno vodi u plej-of. Drugog izbora nemamo i zato se za tri boda moramo boriti svim raspoloživim snagama. Ovaj tim je dosta osporavan i nismo mogli da se služimo nekim velikim rečima, jer nam rezultati to nisu dozvoljavali. Ipak, u svakodnevnom radu sa njima, ja vidim koliko oni mogu. Naravno, nedostajalo je samopouzdanja, bez čega ne možete da igrate fudbal. Ja iskreno verujem da su oni konačno postali svesni svoje vrednosti, a ovo im je idealna prilika da pokažu ko su i šta su.’’


FOTO: partizan.rs

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da mu nije ni palo na pamet da kalkuliše, kao i da je za njegov tim izuzetno važno da stvori kontinuitet dobrih rezultata i izađe iz krize:

’’Ukratko, nemamo novih povređenih igrača posle teške utakmice protiv Čukaričkog. Svi su relativno dobro. Na nama je da odradimo oporavak i nadam se da će svi sveži i odmorni dočekati sutrašnju utakmicu. Bio bi veliki problem da nije tako i možemo biti zadovoljni. Što se tiče utakmice u Novom Sadu mnogo je bitnija nego što može da izgleda. Jeste nam prijala pobeda protiv Čukaričkog, ali to je samo jedna utakmica. Da bismo izašli iz krize potreban je kontinuitet, tako da je utakmica i rezultatski jako bitna. To pričamo sa igračima. Vidim da su svi u nekakvim kalkulacijama. Dugo sam u domaćoj javnosti, ali ako me neko nije upoznao, ja nisam neko ko zna da kalkuliše, nemam takve stvari u glavi. I da nije ovakva situacija, za mene se pobeda kao motiv ne postavlja kao pitanje. Ne bih igrao ni u parku sa društvom da ne želim da pobedim. Sa druge strane, čuo sam razmišljanje da je možda bolje da budemo četvrti, ali ja kad sam napravio kalkulaciju, apsolutno nam više odgovara da budemo treći i zato nam je jako bitna utakmica sutra. To nam je interes. Na tome sam insistirao. U ovom periodu je takva situacija da će prednost imati iskusniji igrači. To je grupa igrača na koje smo se oslonili, da iznesu teret do kraja. Nadam se da ćemo uskoro stvoriti uslove, ambijent i atmosferu da damo šansu mladim igračima. Nije to pitanje kvaliteta, već je ovo ambijent koji je izuzetno težak za stvaranje mladih igrača, a na nama je da stvorimo takav ambijent. Radićemo i dalje vrlo oprezno sa ekipom, jer je stekla automatizme, a njih je jako teško menjati. Mi smo probali u poslednjoj utakmici da promenimo samo neke detalje u okviru automatizama, da ne izazovemo totalni kolaps. Evidentno da Vojvodina beleži znatan napredak. Sigurno nije realna njihova pozicija. Utakmica će biti komplikovana kao ona u Kruševcu zbog terena i njihove agresije, a Vojvodina ima kvalitet sličniji Čukaričkom, tako da nas čeka kombinacija ove dve utakmice. Oni imaju izuzetan motiv, ne očekujem da će Vojvodina igrati bunker, jer to ni njima ne odgovara. Neće biti lako ugroziti ih. To je ekipa koja se diže. Očekuje nas jedna dosta teška utakmica, moraćemo da odradimo mnogo teških stvari na terenu.’’


FOTO: partizan.rs

Na dan odigravanja utakmice ulaznice će se prodavati u periodu od 12:00 do 18:00 časova. Ene ulaznica su sledeće: Sever – 500,00 dinara, Jug – 500,00 dinara, Istok – 500,00 dinara i Zapad – 700,00 dinara.

Derbi susret 30.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Partizana igra se sutra, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs