Niški Radnički u okviru 30.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Čair’’ dočekuje goste iz Bačke Palanke ekipu OFK Bačka. Biće to prilika da domaći tim nastavi dugu seriju mečeva bez poraza koja traje još od jula meseca.

Domaći tim je ove sezone ostvario dvadeset i dve pobede, uz šest remija i samo jedan poraz, pa sa 72 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz sedam remija i šesnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:3. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Bačkoj Palanci ekipa Radničkog je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:2 (0:2).

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović ističe da je ekipa iz Bačke Palanke u duelu Crvenom zvezdom pokazala mnogo dobrih stvari u igri i da mogu biti izuzetno opasni ukoliko im se otvori prostor:

’’Bačka se bori za opstanak i svaki bod im je neophodan na tom putu. Gledali smo njihov meč protiv Crvene zvezde koji su odigrali u sredu. Primili su dva brza gola i posle nisu mogli da se vrate, ali uočili smo i mnoge dobre stvari u njihovoj igri. Imaju odlične napadače, koji mogu da budu veoma neprijatni ako im se otvori prostor i to ćemo morati da sprečimo. Ipak, mi igramo kod kuće, imamo veliki motiv da ovaj regularni deo završimo pobedom i na najbolji mogući način uđemo u paklenu sedmicu u kojoj nas čekaju dueli sa Crvenom zvezdom u plej-ofu, Partzanom u Кupu Srbije, a onda sa Partizanom ili Čukaričkim u plej-ofu. Atmosfera u svlačionici je sjajna i još jednom koristim priliku da pozovem ljubitelje fudbala iz Niša da dođu u nedelju i daju nam krila pred najvažniji deo sezone. Nažalost, grubu igru Mačve u sredu povredama su platili Đorđe Crnomarković  i Lazar Ranđelović i još uvek ne znam hoće li biti spremni da igraju u nedelju.  Saša Stojanović se tek vratio na teren, bio je odličan u Šapcu, ali sada će ponovo morati na pauzu jer se povredio na treningu. U svakom slučaju nas protiv Bačke zanimaju samo tri boda i daćemo sve od sebe da ih osvojimo i da napunimo baterije pred mečeve u kojima će se odlučivati o trofejima u ovoj sezoni.’’

Meč 30.kola Super lige Srbije između Radničkog i OFK Bačka igra se danas, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs