Beogradski Voždovac u okviru 30.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Šapca, ekipu Mačve. Ovog proleća ’’zmajevi’’ na svom terenu imaju stopostotan učinak, pa je cilj nastavak te serije.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz četiri remija i petnaest poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz osam remija i trinaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu podelili bodove sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Šapcu ekipa Mačve je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 2:0 (1:0).

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Dragan Aničić odlično poznaje protivnički tim, jer je skoro dve godine proveo na klupi Šapčana. On je uoči ovog susreta istakao da je reč o kompaktnoj i kvalitetnoj ekipi koja zaslužuje bolji plasman:

’’Često se čujemo, čestitamo pobede jedni drugima, ali sada su pred ovu utakmicu malo pripretili. Ja sam poručio da sam veoma uplašen i da možda neću ni doći na utakmicu. Šalu na stranu, ostao sam u korektnim odnosima sa svima u klubu, i upravom i igračima, ali na terenu smo u nedelju devedeset i kusur minuta sportski protivnici. Šapčani su izuzetno ’’napaljeni’’ da nas pobede, a na nama je da pokažemo da su ’’zmajevi’’ kući nepobedivi. To je ekipa koja igra zaista dugo zajedno, a stubovi ekipe su Pejović i Ristivojević koji su u klubu preko 15 godina. Takođe tu si i mladi igrači kao što su Tošić i Gigić, sve u svemu čvrsta ekipa, a ja to najbolje znam. Kompaktna su ekipa i zaista je šteta što im je izmakao plej-of, jer mislim da po kvalitetu zaslužuju da budu u gornjem delu tabele.’’

Meč 30.kola Super lige Srbije između Voždovca i Mačve igra se danas, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkvozdovac.rs