Šabačka Mačva u okviru 30.kola Super lige Srbije gostuje na Dušanovcu gde će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. Seriju dobrih rezultata i igara žele da nastave i ovog vikenda, ali nema sumnje da ih čeka izuzetno teško gostovanje.

Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz četiri remija i petnaest poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz osam remija i trinaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu podelili bodove sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Šapcu ekipa Mačve je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 2:0 (1:0).

Šef stručnog štaba šabačkog superligaša Darko Tešović istakao je da njegov tim u ovaj susret ulazi sa puno motiva i željom da se osvoje sva ti boda protiv rivala koji na svom terenu ovog proleća ređa samo pobede:

’’Mi i dalje idemo ka našem cilju. Polako, bod po bod, jer pred nama je još dosta utakmica. Ekipa je protiv Radničkog pokazala mnogo dobrih stvari i kvaliteta, a one loše kojih je bilo manje pokušaćemo za ova dva dana da ispravimo. Voždovac je dobra ekipa, ima mlade igrače sa podrškom nekoliko starijih i iskusnijih, što je mnogo važno. Nama je motiv da ih pobedimo, jer do sada niko nije to uradio na njihovom terenu. Mislim da će to biti zanimljiva utakmica i obostrano otvorena. Nemamo nikakvih problema, momci su svi zdravi, bez povreda, spremni za novi izazov, i svi konkurišu za sastav.’’

Meč 30.kola Super lige Srbije između Voždovca i Mačve igra se danas, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkmacva.com