Vranjski Dinamo će u okviru 30.kola Super lige Srbije na stadionu Radnika u Surdulici formalno biti domaćin baš toj ekipi. Ovaj ’’južnjački derbi’’ ima veliki značaj za surdulički tim, jer još uvek postoji šansa za plasman u plej-of.

Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz pet remija i devetnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzima pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu kao gosti su podelili bodove sa ekipom novosadskog Proletera, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz pet remija i četrnaest poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu pretrpeli poraz od ekipe Vojvodine, a rezultat je bio 0:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Surdulici završen je trijumfom ekipe Radnika, a rezultat je bio 2:0 (2:0).

Šef stručnog štaba surduličkog tima Milan Milanović istakao je da njegov tim ne odustaje od plasmana u plej-of, ali da sada ne zavisi sve od njih:

’’Nadam se da nećemo imati nervoznu i rastrzanu utakmicu kao u prošlom susretu. Verujem da će ova utakmica biti dosta smirenija, sada treba da nastupi naš kvalitet i verujemo u povoljan rezultat. I dalje razmišljamo u pravcu plasmana u plej-of. Za razliku od prethodne utakmice u kojoj je borba za plasman zavisila od nas samih, sada zavisi i od rezultata još nekih mečeva. Povoljnija je situacija bila pred prošlo kolo, no nažalost nismo uspeli. Nadam se da ćemo sada naš deo posla odraditi i nadam se dobroj igri. Na Pejčića i Danoskog ne možemo da računao zbog povreda. Što se tiče Ristovića, koji se takođe žali na povrede iz poslednje utakmice, neizvesno je da li će igrati ili ne. Ali, možemo računati na sve ostale igrače, pa i na one osvežene i odmorne od ranijih kola.’’

Meč 30.kola Super lige Srbije između Dinama i Radnika igra se danas, u nedelju 07.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fk-radnik.com