Mladi stručnjak Radomir Koković novi je šef stručnog štaba superligaša Zemuna. On je na tom mestu nasledio Dejana Đurđevića koji je zbog slabih rezultata napustio klupu plavo-zelenih.

Uprava fudbalskog kluba Zemun danas je u službenim prostorijama predstavila novog šefa stručnog štaba. Klupu Zemunaca preuzeo je mladi stručnjak, bivši fudbaler tog kuba, Radomir Koković. On je na tom mestu nasledio Dejana Đurđevića čiji rezultati nisu bili zadovoljavajući, pa je rastanak bio neminovan.

Direktor kluba Milan Drageljević istakao je da planirana saradnja ''na duže staze'':

‘’Imam priliku i čast da predstavim Radeta Кokovića kog pratimo već duže vreme i nadam se da ćemo ovim potezom rešiti pitanje trenera na duže staze u Zemunu. Sa novim i ambicioznim stručnjakom ćemo napraviti plan i program za veliku borbu za opstanak u Super ligi. Ne treba puno pričati, dosta je posla pred nama, a pre svega Radetu da poželimo dobrodošlicu i puno sreće u radu.’’

Novi šef struke Zemunaca nije krio zadovoljstvo zbog angažmana u klubu u kome je okončao fudbalsku karijeru I najavaio veliku borbu za opstanak u elitnom rangu:

‘’Istakao bih da mi je veliko zadovoljstvo što sam ponovo u klubu gde sam završio igračku i počeo trenersku karijeru. Došao sam ovde da pobedim. Ne može prostije od toga, tu sam da pobedim i uradim sve sa svojim stručnim štabom da Zemun ove sezone izbori opstanak. To je naš cilj, a o nekim ciljevima za sledeću sezonu i dugoročnim planovima nećemo sada. Zahtevaću od mojih igrača da prihvate mentalitet pobednika. Zahvalan sam rukovodstvu kluba što je u meni prepoznao stručnjaka koji može da doprinese u ostvarenju klupskih ciljva, a već od danas krećemo da radimo na tome.‘’

Trener Кoković se nakon promocije upoznao sa ekipom i odradio prvi trening, a debitovaće na klupi Zemuna u subotu, na startu plej-aut faze Super lige Srbije, u susetu sa ekipom Voždovca.