Beogradski Partizan u okviru 31.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste sa Banovog brda, ekipu Čukaričkog. Biće to repriza duela od pre desetak dana, kada je viđen izuzetno zanimljiv i uzbudljiv meč pun preokreta.

Domaći tim je ove sezone ostvario petnaest pobeda, uz devet remija i šest poraza, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 3:2. Gosti su ove sezone imali potpuno isti učinak sa petnaest ostvarenih pobeda, uz devet remija i šest poraza, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzima 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 0:0. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put na Banovom brdu kada su podelili bodove nakon nerešenog rezultata 1:1, a drugi put nedavno u Humskoj kada je ekipa Partizana slavila nakon preokreta rezultatom 3:2.

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da je ekipu za plej-of pripremio kao za novi početak, kao i da je neophodno da na svom terenu pokažu svakom protivniku da ne može da računa na bodove:

’’U najkraćem, ove nedelje smo imali vremena da poradimo na nekim stvarima i kada je u pitanju igra i psihološki faktor. Imali smo gostovanje u Bijeljini, malo smo se psihološki rasteretili. Moja priča sa ekipom, i to delim i sa medijima, bila je da smo mi na novom početku i da moramo da ostavimo sa strane i da se fokusiramo na plej-of, koji jeste mini-liga samo po sebi. To jeste i dobra stvar negde, da probamo da stavimo to što je bilo iza sebe. Imamo sedam utakmica u prvenstvu i nadam se tri u kupu. Imamo razloga zašto se borimo, imamo i motiv da odradimo neke stvari na terenu do kraja i odigramo dobro do kraja. Jako je komplikovano bilo kome da pobedi bilo koju ekipu dva puta. Sutra nam trebaju tri boda i jako je bitno da dobijemo. Kada smo došli, u našoj situaciji nismo imali konkretnu sliku ni o našoj ekipi, ali posle tri odigrane utakmice i protivnika kojeg smo imali i sa te strane moraćemo konkretnije o nekim stvarima. Ima i pluseva i minusa, moramo da shvatimo da igramo kod kuće i moraju sve ekipe da znaju gde dolaze. Na prednost domaćeg terena računa svaka ekipa koja igra sport. Zato moramo da pokažemo svim ekipama, pa i sutra Čukaričkom, da su došli na naš teren. Uvek je jako turobno bez publike, taj ambijent nikom ne prija. Čuo sam razne komentare da je možda i bolje s našom situacijom da nema publike. Moj sin Boris, koji ima 12 godina, pitao me na našoj prošloj utakmici jesmo li mi još uvek kažnjeni što se tiče publike. Naš zadatak je da vratimo publiku na stadion, bez nje je sve ovo besmisleno, ali se oni neće vratiti dok mi to ne zaslužimo. Ovo je i poruka je našim navijačima da ćemo svaki put platiti cenu ako budemo pravili ovakve ekscese, kod kuće i pogotovo u Evropi, a da zbog toga ispaštamo svi.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se sutra, u subotu 13.aprila 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.