Ekipa Radnika u okviru 31.kola Super lige Srbije u Surdulici dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka. Pobeda na startu doigravanja unela bi neophodan mir u borbi za opstanak u elitnom rangu.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz pet remija i četrnaest poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzima 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su, formalno kao gosti, u Surdulici savladali ekipu Dinama, a rezultat je bio 0:3. Gostujući tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz sedam remija i sedamnaest poraza, pa sa 13 bodova na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 5:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Bačkoj Palanci kada je ekipa OFK Bačka slavila rezultatom 1:0, a drugi put u Surdulici kada je ekipa Radnika slavila rezultatom 3:2.

Šef stručnog štaba surduličkog superligaša Milan Milanović istakao je da su prema nekim kalulacijama njegovom timu za opstanak neophodne dve pobede, a da je prva šansa na domaćem terenu:

‘’Pobeda već u prvom kolu bi jako puno značila kako bi se ekipa zadržala u vrhu plej-aut tabele. Igramo kod kuće i igramo sa ciljem opstanka u ligi. Zbog toga su bodovi na domaćem terenu izuzetno važni. Bitno je da ne dođemo u opasnu zonu, a za to nam trebaju minimum dve pobede. Uradićemo sve da već prvo domaćinstvo odigramo kako treba i obezbedimo svoju poziciju.’’

Meč 31.kola Super lige Srbije između Radnika I OFK Bačka igra se sutra, u subotu 13.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fk-radnik.com