Šabačka Mačva u okviru 32.kola Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom OFK Bačka. Sigurno je da Šapčani u ovaj meč ulaze dosta rasterećenije od rivala, ali najavljuju još jednu dobru partiju i novu pobedu.

Domaći tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz osam remija i sedamnaest poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz osam remija i četrnaest poraza, pa sa 19 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Dinama, a rezultat je bio 2:0.  Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Šapcu kada je ekipa Mačve slavila rezultatom 2:0, a drugi put u Bačkoj Palanci kada je ekipa Mačve ponovo slavila, ovoga puta rezultatom 0:1.

Šef stručnog štaba šabačkog superligaša Darko Tešović istakao je da očekuje izuzetno motivisanog i napadački orijentisanog rivala, ali da i njegov tim ima puno motiva:

’’Za nas je najbitnije da smo ovu fazu takmičenja startovali pobedom. Ekipa je spremna i čekamo utakmicu kao i svaku narednu. Moramo biti svesni da Bačka ima dobre pojedince, uzeli su veliki bod u Surdulici, što je rezultat dobre igre. Poznajemo se dobro, možda se desi neko iznenađenje, ali mi smo spremni i na to. Bačka će sigurno odmah krenuti punom snagom na nas, imaju mnogo motiva, igraju pred svojom publikom, međutim kada se nešto mora i kada ste pod pritiskom, onda je to dosta teško, posebno ako govorimo o psihološkom momentu. Isto tako ni Mačvi ne manjka motiva, idemo na gostovanje da pokažemo igru po kojoj smo prepoznatljivi i koja nas krasi. Svi igrači su spremni, bez povreda, a u konkurenciji za sastav nije samo Miloš Adamović zbog parnih kartona.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Mačve igra se danas, u subotu 20.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkmacva.com