Surdulički Radnik u okviru 32.kola Super lige Srbije gostuje na beogradskoj Banjici gde će odmeriti snage sa ekipom Rada. Stručni štab gostiju očekuje motivisanog rivala i teško gostovanje, ali šansu vide u pritisku koji je na ’’građevinarima’’.

Domaći tim je ove sezone ostvario četiri pobede, uz devet remija i osamnaest poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzima 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz šest remija i četrnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom OFK Bačka, a rezultat je bio 1:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Beogradu kada je ekipa Rada slavila rezultatom 3:1, a drugi put u Surdulici kada je ekipa Radnika slavila rezultatom 1:0.

’’Rad na Banjici ima bolji skor od Radnika i očekujem da to promenimo. Biće specifična utakmica, Rad ima veliki motiv. Ulog sa njihove strane je veliki, jednostavno bore se za opstanak. To može da bude i plus za nas da, ukoliko im ne krene kako treba, može kod njih u toku utakmice nastati psihološka kriza, te tako u momentima kada se utakmica bude lomila moramo biti hladne glave i da realizujemo prednost. Najbitnije je da se povrati onaj pristup i profesionalnost od perioda pre prošlog kola, i da se nastavi tako do kraja prvenstva.’’

Meč 32.kola Super lige Srbije između Rada i Radnika igra se danas, u subotu 20.aprila 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fk-radnik.com