Novosadska Vojvodina u okviru 33.kola Super lige Srbije gostuje u Lučanima gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti. Težak poraz u prethodnom kolu samo je dokaz da je ekipa daleko od izlaska iz krize, a stručni štab je nezadovoljan reakcijom igrača.

Domaći tim je ove sezone ostvario petnaest pobeda, uz sedam remija i deset poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzima 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone zabeležili deset pobeda, uz devet remija i trinaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Novom Sadu kada je meč završen podelom bodova nakon rezultata 1:1, a drugi put u Lučanima kada je ekipa Mladosti slavila rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Radovan Krivokapić istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da za izuzetno ubedljiv poraz ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje:

‘’U Kruševcu smo odigrali izuzetno slabo i ono što se dogodilo predstavlja sramotu za FK Vojvodina. Još više od samog poraza zabolela me je reakcija igrača u svlačionici posle tog meča, odnosno, bolje rečeno, zabolelo me je odsustvo bilo kakve reakcije među prvotimcima. Uporno im ponavljam i oni to moraju da shvate – Vojvodina je veliki klub i treba da im bude čast i privilegija to što imaju priliku da nose njen dres. Najmlađa smo ekipa u ligi, oscilacije su moguće i očekivane, a ukoliko barem zbog nečega može da mi bude drago, to je zbog toga što polovinu prvog tima čine igrači koji su prošli kroz našu omladinsku školu. Ipak, neki od njih još uvek nisu potpisali profesionalne ugovore i zato još jednom apelujem na njih, ali i na njihove roditelje i menadžere, da budu svesni prilike koja im se pruža i da jasno kažu da li žele ili ne žele da igraju za Vojvodinu. Mladost je jedan izuzetno kvalitetan tim, sačinjen od mnogo iskusnih igrača i predvođen sjajnim trenerom, koji već godinama uspešno radi svoj posao i koji je, u pravom smislu te reči, postao simbol tog kluba. Prošle sezone su igrali finale Kupa Srbije, ove sezone su došli do polufinala i može se reći da imaju kontinuitet dobrih rezultata. Ako budemo ponovili greške koje smo pravili u Kruševcu, nema sumnje da će i rezultat biti isti kao što je bio protiv Napretka. Ipak, verujem da ovoga puta nećemo biti ravnodušni i da takvo posrnuće više nikada nećemo dozvoliti.’’

Meč 33.kola Super lige Srbije između Mladosti i Vojvodine igra se danas, u četvrtak 25.aprila 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs