Najbolji igrač 33.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Luka Stojanović, dvostruki strelac za ekipu Čukaričkog u remiju sa ekipom Radničkog u Nišu.

Odigrano je i treće kolo doigravanja, a kao po običaju većina mečeva ostala je u senci 160. večitog derbija u kome je Crvena zvezda uspela da savlada ekipu Partizana. Do važnih pobeda stigle su i ekipe Zemuna, Mladosti, Napretka i OFK Bačka, u duelima sa ekipama Mačve, Vojvodine, Proletera i Spartaka. Nerešeno je bilo u duelima Radnika i Dinama, Voždovca i Rada, kao i Radničkog i Čukaričkog. Upravo je duel Radničkog i Čukaričkog bio i nazanimljiviji susret ove runde, pre svega zbog otvorene i kvalitetne igre, kao i kretanja rezultata. Nišlije su u samom finišu ispustile pobedu, možda i šansu da se izbore za titulu, a najzaslužniji za veliki bod ’’brđana’’ svakako je vezni fudbaler Luka Stojanović. Pored pogotka za rano vođstvo svog tima on je u poslednjim trenucima utakmice izuzetno preciznim udarcem, nakon dosuđenog indirekta, uspeo da zatrese mrežu rivala za konačnih 2:2. Tako je maksimalno zakomplikovao situaciju u vrhu tabele gde se vodi velika borba za plasman u Evropu. Zbog svega toga upravo je on izbor naše redakcije za najboljeg aktera ove runde takmičenja.

Beogradski tim je odlično započeo meč na niškom stadionu ’’Čair’’ i već nakon prve prilike stigao do vođstva. Igrao se 11.minut kada je Marko Docić odlično izveo korner, a Luka Stojanović sjajno reagovao na ivici peterca i spretno matirao golmana Borivoja Ristića. Međutim, usledila je brza reakcija domaćeg tima i izjednačenje već u 24.minutu. Loptu je u šesnaesterac gostiju sa levog boka poslao Stefan Đorđević, a Lazar Ranđelović tek iz drugog pokušaja uspeo da savlada golmana Nemanju Stevanovića. Do potpunog preokreta Nišlije su stigle u drugom poluvremenu novim pogotkom najboljeg strelca lige Nermina Haskića. On je u 61.minutu susreta, nakon prodora i centaršuta Petra Grbića, sa ivice peterca glavom smestio loptu u mrežu ’’brđana’’. Kada se činilo da će Nišlije rođendansko slavlje uveličati novom pobedom, nesmotrenost golmana Borivoja Ristića dala je šansu gostima da stignu do boda. U poslednjim trenucima susreta dosuđen je indirektan udarac za ekipu Čukaričkog u kaznenom prostoru domaćina, Marko Docić je kratko dodao loptu do Luke Stojanovića, a ovaj je izuzetno preciznim udarcem zatresao mrežu Nišlija.


FOTO: fkcukaricki.com

Luka Stojanović (25) je rođen u Beogradu, igra na pozicijama centralnog veznog igrača i krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao za portugalski Sporting, kiparski Apollon Limassol, kao i belgijske ekipe Mouscron i Royal Antwerp. Zabeležio je i veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U17, U19). U ekipu Čukaričkog je stigao u januaru prošle godine, a tokom aktuelne sezone zabeležio je 30 nastupa i postigao 10 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: