Niški Radnički u okviru 35.kola Super lige Srbije na svom stadionu ’’Čair’’ dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Teoretska šansa da se osvoji titula još uvek postoji, pa nema sumnje da će Nišlije dati sve od sebe da ostvare još jednu pobedu.

Domaći tim je ove sezone ostvario dvadeset i pet pobeda, uz sedam remija i dva poraza, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 2:3. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz devet remija i petnaest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ubedljivo poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde , a rezultat je bio 0:5. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Nišu kada je ekipa Radničkog slavila rezultatom 1:0, a drugi put u Novom Sadu kada je ista ekipa još jednom slavila rezultatom 0:1.

Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović iistakao je još jednom da su njegovi igrači zaslužili čestitke za prikazano tokom aktuelne sezone i da toga ne bi bilo da nije bilo podrške svih u klubu i oko kluba:

’’Ja bih još jednom iskoristio priliku da čestitam mojim igračima na fenomenalnoj sezoni. Radnički nikada u istoriji nije završio sezonu na drugom mestu, a istorija ovog kluba je velika, a eto sa ovom sjajnom generacijom je to uspeo. Mi ovaj rezultat ne bi ostvarili da nismo imali veliku podršku sa svih strana. Pre svega od uprave kluba koja nam je omogućila da razmišljamo samo o fudbalu, jer su svi naši zahtevi prema rukovodstvu ispunjavani u dan,  a ne treba zaboraviti i naše navijače, kao i novinare koji prate Radnički. Ulaz je besplatan i ja pozivam naše navijače i ljubitelje fudbala u Nišu da dođu u što većem broju. Jako mi je žao što našu publiku nismo obradovali pobedom na  prošlom meču u Nišu protiv Čukaričkog. Mi smo je zaslužili, ali je na toj utakmici bilo nemoguće osvojiti tri boda, pogotovo posle svega što se dešavalo  u poslednjih pola sata. Moji igrači su dali svoj maksimum  na tom susretu, ali jednostavno se nije moglo. Zato sada želimo da sve nadoknadimo u duelu sa Vojvodinom i da još jednom dobrom partijom opravdamo svoju poziciju na tabeli. Očekujem kvalitetnu predstavu, a nama nikakva pomoć sa strane nikada nije bila potrebna. Vojvodina je ekipa koju izuzetno respektujem. Imaju mlad tim, igraju rasterećeno, nemaju šta da izgube, pošto nisu u nezavidnoj situaciji. Uspeli su da uđu u plej-of, ostvarili su cilj i ovde će sigurno doći da se nadigravaju. To je veliki klub u kojem sa ja proveo lepe trenutke u trenerskoj karijeri. Uz sav respekt prema njima, mi imamo samo jednu želju u nedelju, a to je da osvojimo nova tri boda i da se onda okrenemo sledećoj utakmici protiv Napretka. A posle toga nam dolazi meč sezone sa Partizanom u kojem ćemo juriti novi istorijski rezultat i prvi plasman Radničkog u finale Кupa. Što se tiče kadrovske situacije, Crnomarković nam se vraća posle povrede, Đorđević je odradio suspenziju zbog žutih kartona, Grbić se oporavio od umora, a jedino neću moći da računam na Drinčića. On je protiv Čukaričkog dobio nezgodan udarac u leđa, tom prilikom mu je otpao mladež, pa je morao da se podvrgne hiruškoj intervenciji. Taj njegov problem će biti uskoro saniran i on bi trebalo da nam se priključi u utorak i bude spreman za finiš sezone.’’

Meč 35.kola Super lige Srbije između Radničkog i Vojvodine igra se sutra, u nedelju 05.maja 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs