Surdulički Radnik u okviru 35.kola Super lige Srbije gostuje u Subotici gde će odmeriti snage sa ekipom Spartaka. Pobedom u prethodnom kolu su gotovo sigurno obezbedili opstanak, a ovaj meč je prilika da to i matematički osiguraju.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz devet remija i četrnaest poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzima 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili dvanaest pobeda, uz sedam remija i petnaest poraza, pa sa 24 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Voždovca, a rezultat je bio 4:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Surdulici kada je meč završen podelom bodova nakon rezultata 0:0, a drugi put u Subotici kada je ekipa Spartaka slavila rezultatom 3:2.

Šef stručnog štaba surduličkog tima Milan Milanović ističe da ne sme biti opuštanja dokle god nije i matematički obezbeđen opstanak u eliti:

’’Utakmicom protiv Voždovca smo praktično obezbedili opstanak, međutim sve dok postoje teoretske šanse za ispadanje moramo biti krajnje disciplinovani i odgovorni da do kraja odigramo kako treba. I u toj utakmici smo videli da, kada su igrači opušteniji i kada nema tog nekog pritiska rezultata, onda odigraju vrlo dobro. Odlazimo timu koji je takođe praktično sebi obezbedio opstanak i očekujemo da obe ekipe u nedelju odigraju dobro i prikažu lep fudbal.’’

Meč 35.kola Super lige Srbije između Spartaka i Radnika igra se danas, u nedelju 05.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fk-radnik.com