Najbolji igrač 35.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Ognjen Mudrinski, dvostruki strelac za ekipu Čukaričkog u pobedi nad ekipom Proletera na Banovom brdu.

Odigrano je i peto kolo plej-of i plej-aut faze takmičenja i ponovo je bilo više nego uzbudljivo. Nerešenim rezultatima završeni su mečevi između Spartaka i Radnika, Voždovca i Mačve, kao i Radničkog i Vojvodine. Ekipa Crvene zvezde je pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana i matematički obezbedila osvajanje šampionske titule, a važne pobede ostvarile su i ekipe Dinama, Rada, Partizana i Čukaričkog, u duelima sa ekipama Zemuna, OFK Bačka, Napretka i Proletera. Meč na Banovom brdu obeležio je ove sezone sjajni Ognjen Mudrinski koji je sa dva pogotka slomio otpor gostiju i postao najbolji strelac u istoriji Super lige Srbije. On je tokom čitavog susreta jako dobro sarađivao sa saigračima, odlično se kretao lako ulazeći u prilike i bio velika opasnost po gol gostiju. U ranoj fazi utakmice je svom timu doneo značajnu prednost, a novi truijumf ’’brđane’’ je ostavio na 3.mestu prvenstvene tabele. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je to treći put ove sezone, pošto je laskavo priznanje poneo i nakon 15.kola i 32.kola šampionata.

Domaći tim je od starta uspostavio dominaciju i rano stigao do vođstva. Igrao se 6.mimut susreta kada je nakon brzog prodora po levoj strani Stefan Kovač uposlio Ognjena Mudrinskog, a ovaj sa nekih osamnaest metara snažnim i preciznim udarcem matirao golmana gostujućeg tima Miloša Vesića. Nastavili su fudbaleri Čukaričkog da stvaraju šanse, a drugi pogodak viđen je u 36.minutu susreta. Ognjen Mudrinski je pokušao da uputi udarac sa distance, lopta je nakon nespretne reakcije Novosađana stigla do Luke Stojanovića koji mu je vraća na gotovo isto mesto, a ponovni snažan udarac napadača ’’brđana’’ ovoga puta je završio u mreži gostiju. U finišu prvog dela igre oba tima su imala prilike za postizanje pogodaka, ali su mreže ostale mirne. Konačan rezultat postavljen je u 79.minutu susreta, a strelac je bio Stefan Šapić koji se nakon centaršuta Marka Docića najbolje snašao u petercu gostiju.


FOTO: fkcukaricki.com

Ognjen Mudrinski (27) je rođen u Srbobranu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u novosadskoj Vojvodini. Kao pozajmljeni fudbaler Novosađana nastupao je i za Hajduk iz Kule i Novi Sad, da bi u nastavku karijere bio član Jagodine, Crvene zvezde, nemačke ekipe  Greuther Fürth, švajcarske ekipe FC Aarau i subotičkog Spartaka, odakle je u julu 2017.godine stigao u Čukarički. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-21). Tokom aktuelne sezone zabeležio je 32 superligaška nastupa i postigao 17 pogodaka, od čega samo jedan sa ’’bele tačke’’. Sa 64 postignuta pogotka najbolji je strelac u istoriji Super lige Srbije.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: