Uprava fudbalskog kluba Radnički zvanično je promovisala trojicu novajlija koji predstavljaju prva velika pojačanja u procesu formiranja tima koji na proleće treba da ostvari velike ambicije Nišlija.

Niški Radnički je od juče i zvanično jači za trojicu novih igrača, Vladimira Volkova, Anida Travančića i Rijota Nomu. Oni su predstavljeni na prigodnoj konferenciji za medije organizovanoj na Čairu, a u ime kluba promociji su prisustvovali potpredsednik Dejan Propadalo, direktor Rade Basta i sportski direktor Marko Jovanović.

Potpredsednik kluba Dejan Propadalo istakao je u svom kratkom obraćanju da su dovedena pojačanja u skladu sa ambicijama kluba:

’’Veliko mi je zadovoljstvo da danas sedim ovde sa ovim sjajnim igračima. Njihovo angažovanje najbolje govori o našim visokim amibicijama, a verujem da ćemo ih ispuniti.’’

Sportski direktor kluba, Marko Jovanović, najpre je izvestio prisutne da će FK Radnički  glavni deo priprema obaviti u Antaliji, od 22.januara, a da će spisak rivala biti naknadno poznat. Nakon toga je govorio i o dosadašnjim aktivnostima Nišlija u aktuelnom prelaznom roku:

’’Ozbiljno smo se pojačali, danas je potpisao Volkov, a Travančić i Rijota su svoje potpise na ugovore stavili nešto ranije. Prvi put, nekoliko godina unazad, kompletiraćemo tim pre odlazka na pripreme i na tome sam neizmerno zahvalan predsedniku Ivici Tončevu. Imaćemo mesec dana da se dodatno uigramo. Pre odlaska u Antaliju očekujem još nekoliko pojačanja, ali njihova imena, iz razumljivih razloga, za sada neću otkrivati.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

Najzvučnije pojačanje je svakako Vladimir Volkov, nekadašnji fudbaler Partizana koji je tokom prethodnih sezona igrao u belgijskom Mehelenu i Lehu iz Poljske. Reprezentativac Crne Gore je u svom obraćanju istakao razloge zbog kojih je prihvatio ponudu:

’’Posle par godina u inostranstvu vratio sam se u naš fudbal. Prepoznao sam ambicije predsednika Tončeva i trenera Milana Rastavca, to je razlog što sam došao ovde. Imao sam ponude beogradskih superligaša, ali je ambicija Radničkog preovladala da izaberem Čair. Mladi igrači koje ovaj klub ima su pravo bogatstvo, a na nama iskusnijima je da ih izvedemo na pravi put. Možete da očekujete borbu tokom svih devedeset minuta, pošten odnos na terenu, požrtvovanost do poslednjeg atoma snage. Obećanja ne dajem, a jedino na šta mogu da se obavežem jeste da ću svim silama da se borim za dres Radničkog.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

Mladi bosanski reprezentativac Anid Travančić, nekadašnji vezista Čelika, Sarajeva, TOŠK-a, Proletera i Novog Pazara, bio je želja mnogih beogradskih klubova, ali je, na zadovoljstvo Nišlija, izabrao Čair kao sledeću destinaciju. On je u svom prvom obraćanju istakao da će ono što zna pokazati na terenu, bez mnogo priče:

’’U Nišu se super osećam. Ekipa je odlična, samo da što pre pobegnemo iz ovog snega. Tek sam došao, pričaću na terenu. Bilo je interesovanja nekih beogradskih klubova, ali ponudu Radničkog oberučke sam prihvatio.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

Japanski internacionalac Rijota Noma u Radnički je stigao iz pljevaljskog Rudara, u kome je proveo tri sezone. On je u svom prvom obraćanju predstavnicima medija istakao da je naišao na odličan prijem i da se svi trude da mu pomognu da se što pre uklopi:

’’Već mesec dana sam u Nišu, od početka priprema radim sa ekipom i zaista uživam u kulturi i predusretljivosti ljudi. Saigrači su sjajni i pomažu mi da se što pre uklopim u sistem trenera Milana Rastavca. Zahvalio bih se treneru i predsedniku Ivici Tončevu na pozivu da se priključim Radničkom, nadam se da ćemo se veoma brzo boriti za vrh tabele i Evropu.’’

Predstavnici uprave kluba najavili su mnogo aktivnosti tokom aktuelnog prelaznog roka i još nekolicinu novih imena na niškom stadionu Čair.

FOTO: fkradnickinis.rs