Beogradski Voždovac u okviru 36.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka. Cilj je da se matematički obezbedi opstanak u elitnom rangu i da se nastavi prolećna serija bez poraza na domaćem terenu.

Domaći tim je ove sezone ostvario jedanaest pobeda, uz sedam remija i sedamnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz devet remija i devetnaest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Rada, a rezultat je bio 1:2. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Beogradu kada je ekipa Voždovca slavila rezultatom 1:0, a drugi put u Bačkoj Palanci kada je ekipa OFK Bačka slavila rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Dragan Aničić svestan je pritiska koji obe ekipe imaju pred ovu utakmicu, ali veruje u svoj tim:

’’Bačka je ekipa koja je u nezavidnom položaju, ali to je njihova stvar, mi ćemo učiniti sve što je do nas da i na ovoj utakmici kao i na prethodnim na krovu ostanemo nepobedivi. Želimo da se od svojih navijača oprostimo pobedom i da osiguramo status superligaša. Ekipa kompletna dočekuje meč, eventualno Borko Duronjić neće biti u timu zbog manje povrede.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Voždovca i OFK Bačka igra se danas, u subotu 11.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fkvozdovac.rs