Surdulički Radnik u okviru 36.kola Super lige Srbije gostuje u Zemunu gde će odmeriti snage sa istoimenim timom. U prethodnom kolu obezbedili su opstanak i mogu na teren potpuno rasterećeno, ali najavljuju ozbiljan pristup u poslednja dva kola.

Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz jedanaest remija i devetnaest poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili dvanaest pobeda, uz osam remija i petnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 3:3. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Surdulici kada je ekipa Radnika slavila rezultatom 2:1, a drugi put u Zemunu kada je meč završen nerešenim rezultatom 0:0.

Šef stručnog štaba surduličkog tima Milan Milanović istakao je da očekuje izuzetno borbenog i motivisanog protivnika, ali i maksimalno profesionalan odnos svojih igrača:

„Uglavnom smo prikazivali do sada dobre partije, i u ovom, a i u onom regularnom delu takmičenja, što pokazuje i kretanje na tabeli. Cilj nam je i da u ove dve preostale utakmice odigramo kako treba, daćemo šansu i mlađim igračima da se i oni razigraju. Zasigurno opušteniji i rasterećeni rezultatskog pritiska idemo tamo, tako ćemo dočekati i Šapčane sledeće nedelje, ali smo maksimalno spremni kao i do sada da odigramo čvrsto i dobro protiv ekipe koja se grčevito bori  za opstanak. Lazar Kojić je uspešno operisan i već od naredne nedelje će krenuti sa prvim tretmanima rehabilitacije. Odmorićemo Đorđevića i Kovačevića koji imaju zdravstvenih problema, a Danoski će imati minutažu u kojoj neće biti previše opterećen nakon dužeg zdravstvenog odsustvovanja.’’

Meč 36.kola Super lige Srbije između Zemuna i Radnika igra se danas, u subotu 11.maja 2019.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: fk-radnik.com