Najbolji igrač 36.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Rikardo Gomeš, strelac i asistent za Partizan u pobedi nad ekipom Vojvodine u derbi susretu u Novom Sadu.

Odigrano je i šesto kolo doigravanja u okviru Super lige Srbije koje nije donelo rasplet kada je borba za opstanak u elitnom rangu u pitanju. Ono što je sada jasno jeste koje će ekipe predstavljati naš fudbal u evropskim kvalifikacijama. Nerešenim rezultatom završeni su mečevi između Mačve i Rada, Mladosti i Čukaričkog, kao i Napretka i Radničkog. Trijumfe na domaćem terenu obezbedile su ekipe Dinama, Voždovca i Zemuna, u duelima sa ekipama Spartaka, OFK Bačka i Radnika. Pobede na gostovanjima obezbedile su ekipe Crvene zvezde i Partizana, u duelima sa novosadskim ekipama Proletera i Vojvodine. U derbi susretu Vojvodine i Partizana viđena je velika borba i trijumf crno-belih rezultatom 2:1(1:1) koji im je doneo plasman u Evropu, a najzaslužniji za takav epilog bio je napadač gostiju Rikardo Gomeš koji je pružio još jednu odličnu partiju. On je najpre na startu utakmice na atraktivan način postigao pogodak za vođstvo svog tima, a potom je nad njim načinjen prekršaj za najstrožu kaznu koju je Đorđe Ivanović pretvorio u pobedonosni pogodak. Pokazalo se još jednom da je napadač sa Zelenortskih Ostrva najbolji pojedinac ovog tima u aktuelnoj sezoni i da je njegovo angažovanje bilo odličan potez, a partijom koju je pružio zaslužio je epitet najboljeg igrača ove runde takmičenja prema izboru naše redakcije. Najozbiljniji konkurent bio mu je Nemanja Tomić, prvotimac Zemuna, koji je i u ovom kolu pružio sjajnu partiju. Treba reći da je Gomešu ovo treći put ove sezone da je poneo taj laskavi epitet, nakon odličnih partija u 20. i 23.kolu šampionata.

Početak utakmice u Novom Sadu bio je izuzetno uzbudljiv, a crno-beli su do prednosti stigli već u 6.minutu. Đorđe Ivanović je dobro prošao po levoj strani, pronašao Rikarda Gomeša na ivici peterca, a ovaj je na izuzetno atraktivan način, udarcem petom prevario golmana domaćeg tima Emila Rockova. Ipak, novosadski tim je veoma brzo uspeo da stigne do izjednačenja. Dejan Zukić je oboren u šesnaestercu gostiju, a siguran izvođač najstrože kazne je u 9.minutu susreta bio je Milan Đurić. Mogli su crno-beli do novog vođstva već u 20.minutu susreta, nakon najstrože kazne dosuđene zbog prekršaja nad Strahinjom Pavlovićem, ali je udarac Gorana Zakarića odličnom intervencijom zaustavio golman domaćeg tima Emil Rockov. U nastavku susreta Rikardo Gomeš je u nekoliko navrata opasno ugrozio gol domaćina, a isti igrač zaslužan je i za postizanje pobedonosnog pogotka za crno-bele. On je tokom jednog od brzih prodora oboren u šesnaestercu domaćina od strane Emila Rockova, nakon čega je dosuđena još jedna najstroža kazna, a siguran egzekutor u 83.minutu susreta bio je Đorđe Ivanović koji je tako postavio konačan rezultat.


FOTO: partizan.rs

Ricardo Jorge Pires Gomes (27) je rođen na Zelenortskim Ostrvima, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u lokalnoj ekipi Batuque. Tokom karijere je nastupao za portugalske ekipe Vizela, Vitoria Guimaraes i Nacional. U Beograd je stigao tokom letnjeg prelaznog roka, a ove sezone zabeležio je 35 superligaška nastupa, uz 19 postignutih pogodaka. Odličan učinak imao je i u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde je na 8 odigranih mečeva postigao 4 pogotka. Za nacionalni tim odigrao je 10 mečeva i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: