OFK Bačka u okviru poslednjeg 37.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Vranja, ekipu Dinama. Pobeda bi ekipi iz Bačke Palanke dala šansu da ostane deo elite, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu posetu.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz devet remija i dvadeset poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Voždovca, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz šest remija i dvadeset i dva poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Spartaka, a rezultat je bio 2:1. Ove sezone su se sastajali dva puta, prvi put u Surdulici kada su dva tima podelila bodove nakon rezultata 1:1, a drugi put u Bačkoj Palanci kada je ekipa OFK Bačka ubedljivo slavila rezultatom 5:1.

Šef stručnog štaba ‘’plavih’’ Trivo Ilić istakao je da je atmosfera u klubu pozitivna i da svi veruju da uz pravi pristup mogu stići do tri boda:

‘’Ulog u ovoj utakmici je izuzetno veliki za obe ekipe. Meni je izuzetno važno kako se moji momci ponašaju i kakav imaju pristup utakmici. Nadam se da ćemo imati pristup kao protiv Voždovca i to nam daje veliku nadu da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i zabeležiti povoljan rezultat. Mi nemamo šta da kalkulišemo, sve je svima jasno. Pobeda nam donosi eventualni baraž. Ja verujem u svoje igrače i vidim da su spremni i motivisani da ostave srce na terenu i osvoje tri boda. Raduje me podizanje forme kod pojedinih igrača, vratili su nam se povređeni igraći, tako da imam sve igrače na raspolaganju. Raduje me dobra atmosfera u klubu. Svi smo vedri, nasmejani i dobro raspoloženi za nedeljnu utakmicu. Očekujem veliku podršku sa tribina, kao nikada do sad, jer ljudi u ovom gradu vole Bačku i sad je prilika da to pokažu jednim navijanjem, bodrenjem, fer i sportski.’’

Meč 37.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Dinama igra se danas, u nedelju 19.maja 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova.