Pripreme je danas započela ekipa Voždovca, a prozivku igrača obavio je novi šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Radomir Koković.

Fudbaleri Voždovca su današnjim okupljanjem na stadionu na Dušanovcu zvanično započeli pripreme za novu sezonu. Na prozivci koju je obavio novi šef stručnog štaba Radomir Koković prisutno je bilo osamnaest igrača, a u narednom periodu očekuje se angažovanje pojačanja.

Prisutni su bili sledeći igrači: Marko Ilić, Mihailo Karadžić, Alen Mašović, Strahinja Bošnjak, Borko Duronjić, Miloš Mihajlov, Nikola Mikić, Jovan Nišić, Stefan Purtić, Nikola Trujić, Bojan Kovačević, Dragan Stoisavljević, Radovan Avram, Igor Maksimović, Božidar Veličković, Luka Cvetičanin, Aleksandar Jeftić i Lazar Zličić.

Okupljene je najpre pozdravio Jovan Damjanović koji je istakao da je prošla sezona bila teška, i ne u skladu sa renomeom kluba, ali da bi svi morali da nauče iz grešaka:

’’Ulazimo u sezonu sa određenim promenama, ali sa jasnim ciljevima i visokim ambicijama. Zahvaljujem se nekadašnjem direktoru Goranu Grkiniću koji je uradio mnogo za klub i postavio temelje za stabilan i respektabilan klub kakav je Voždovac danas. Novi šef stručnog štaba Rade Koković  je jedan od najtalentovanijih stručnjaka u Srbiji i u skladu sa ambicijama kluba smo izabrali novog trenera, a on svoj stručni štab. Uzbuđen sam zbog onoga što nas očekuje u narednoj sezoni, jer mislim da ćemo zajedničkim snagama vratiti klub na mesto koje mu pripada.’’

Novi šef stručnog štaba ’’zmajeva’’, Radomir Koković, takođe je pozdravio sve igrače i istakao da ne sumnja da je pred njima i stručnim štabom plodonosna saradnja koja će doneti sjajne rezultate:

’’Došli smo do perioda kada sa reči prelazimo na dela, idemo na teren i to je ono što me jako raduje. Moji saradnici i ja ćemo od prvog dana nametnuti naš sistem i filozofiju rada i trudićemo se da izgradimo prepoznatljiv model igre koji će ’’izbaciti’’ pojedinca i koji će Voždovcu doneti pozitivan imidž. Želim da postanemo jedinstveni u Srbiji i da svojom igrom i ponašanjem nametnemo nove trendove i pomeramo granice fudbala u Srbiji.’’

Ekipa Voždovca će prvi deo priprema odraditi u Beogradu, i to na terenima Fudbalskog Saveza Beograda, jer se na stadionu u Zaplanjskoj trenutno vrše veliki radovi na zameni veštačke podloge. Nakon toga ekspedicija ’’zmajeva’’ će se 23.juna uputiti na dvonedeljne pripreme u slovenačkom Velenju.

FOTO: fkvozdovac.rs