Pripreme za drugu superligašku sezonu započeo je i novosadski Proleter, a prozivku je izvršio novi stručni štab pod vođstvom trenera Milića Ćurčića.

Novi stručni štab novosadskog Proletera pod vođstvom trenera Milića Ćurčića obavio je danas prozivku igrača na startu letnjih priprema za nastupajuću sezonu 2019/20. Pored igrača koji su nastupali tokom prethodne sezone radu su priključeni i talentovani omladinci. Takođe, nakon pozajmica su tu ponovo Ilić, Ivančević, Zeljković, Кnežević, Lukić i Balabanović, a prisutni su bili i povređeni Andrejević i Šćepanović, kao i nekocina mladih i neafirmisanih igrača.

Okupljanje je bilo i dobra prilika za predstavljanje novog šefa stručnog štaba Milića Ćurčića koji je najavio da će dati sve od sebe da rezultati budu još bolji nego prošle sezone, koja je svakako bila izuzetno uspešna:

’’O sebi neću puno da pričam. Ono što mogu da obećam jeste da ću se truditi da svaki trening osmislim da bude zanimljiv, značajan za karijeru i da sa njega odete kućama zadovoljni. Trudiću se da vam iskustvo i stečeno znanje u inostranstvu prenesem na pravi način. Кrećemo od nule, jer za mene ste svi isti. Fantastičnu sezonu koja je iza vas imao sam u nekoliko navrata priliku da pratim. Naravno, velike zasluge pripadaju kolegi Draganu Radojičiću. Postavili ste ozbiljan zadatak, da pokušamo da ponovimo rezultate ili da budemo još bolji, obzirom na visoke ambicije koje su postavljene pred nas. U  radu će mi pomagati trener golmana Milenko Bjelić, a o fizičkoj spremi brinuće Goran Vuković, koji će pored toga raditi analize utakmica i individualne treninge i biće vam, kao i svi treneri, uvek na raspolaganju. Žigića i Žakulu svi dobro poznajete, reč je o momcima koji su već bili s vama, pozitivni su ljudi i veliki radnici.  Pošto su velike vrućine, imaćemo uvodni trening, u ponedeljak i utorak po dva treninga, a već u sredu nas očekuje prva utakmica na Banovom brdu sa Čukaričkim. Verujem da ćemo uspeti da narednog vikenda odigramo još jednu utakmicu koja bi mi dala trenutnu sliku igračkog kadra, a zbog konačnog spiska igrača koji će ići na pripreme u Sloveniju. Tamo odlazimo 29.juna i odigraćemo četiri utakmice s kvalitetnim ekipama. Za sada smo zakazali duele sa jednom ekipom sa Malte, koja se bori u kvalifikacijama za ligu Evrope, a rivali će nam biti i slovenački superligaš Domžale, kao i ukrajinska Zorija. U pregovorima smo za četvrtog rivala i biće nam to finalna provera za prvenstvo. U dogovoru sa upravom naša želja je da šansu damo mlađim igračima, napravimo tim iskustva i mladosti. Кlub treba da živi od prodaje mladih. Zato smo radu priključili dosta omladinaca. Pored toga očekujem minimum dva  iskusna pojačanja, superligaškog kova.’’

FOTO: FK Proleter