Nakon obavljenih žrebanja poznati su svi rivali srpskih predstavnika u evropskim kvalifikacijama za sezonu 2019/20.

Žreb u Nionu odredio je rivale sva četiri srpska kluba koji će ove sezone igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Kvalifikacije za Ligu šampiona će ove sezone igrati Crvena zvezda, dok će kvalifikacije za Ligu Evrope igrati Radnički, Partizan i Čukarički. Samo će crno-beli u prvoj rundi biti slobodni, dok će ostali timovi borbu započeti od prvog kola.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA:

Crvena zvezda će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odigrati dvomeč sa ekipom Suduve iz Litvanije, dobro poznatim rivalom za crveno-bele. Prva utakmica biće odigrana 9. ili 10. jula u Marijampolu, a revanš će se igrati nedelju dana kasnije u Beogradu. Bolji iz ovog dvomeča sastaće se u drugom kolu kvalifikacija sa boljim iz dvomeča između finskog Helsinkija i Toršavna sa Farskih Ostrva. Prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu su 23. ili 24. jula, a revanš mečevi 30. ili 31. jula. Ukoliko trijumfuju u prvom kolu izabranici Vladana Milojevića će u prvom meču drugog kola biti domaćini pobedničkoj ekipi.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE:

Radnički iz Niša će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odigrati dvomeč sa ekipom Flore Talin iz Estonije. Prva utakmica biće odigrana 11. jula u Talinu, a revanš će se igrati nedelju dana kasnije u Nišu. Bolji iz ovog dvomeča sastaće se u drugom kolu kvalifikacija sa nemačkom ekipom Ajntraht iz Frankfurta. Prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 25. jula, a revanš mečevi 1. avgusta. Ukoliko trijumfuju u prvom kolu izabranici Nenada Lalatovića će u prvom meču drugog kola biti domaćini na niškom stadionu ’’Čair’’.

Partizan će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biti slobodan, dok će u drugom kolu odmeriti snage sa boljim iz dvomeča između velške ekipe Konmahs Kvej Nomads i škotskog Kilmarnoka. Prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 25. jula, a revanš mečevi 1. avgusta. Izabranici Save Miloševića će u prvom meču drugog kola biti gosti.

Čukarički će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odigrati dvomeč sa ekipom Banantsa iz Jermenije. Prva utakmica biće odigrana 11. jula na Banovom brdu, a revanš će se igrati nedelju dana kasnije u Jerevanu. Bolji iz ovog dvomeča sastaće se u drugom kolu kvalifikacija sa sa boljim iz dvomeča između norveške ekipe Molde i islandskog Rejkjavika. Prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 25. jula, a revanš mečevi 1. avgusta. Ukoliko trijumfuju u prvom kolu izabranici Aleksandra Veselinovića će u prvom meču drugog kola biti domaćini na Banovom brdu.