Vicešampion Radnički iz Niša u okviru 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu ’’Čair’’ dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera.

Nišlije nisu dobro otvorile sezonu, jer su doživele neuspeh odmah na startu evropskih kvalifikacija, pa je sada sav fokus na uspešnom startu superligaškog nadmetanja. Šef stručnog štaba vicešampiona Simo Кrunić istakao je da je ekipa Proletera za njega nepoznanica, zbog velikih promena u igračkom kadru:

’’Posle naše eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope svaki protivnik koji nam dođe nakon tri dana je težak. Nemamo vremena da tugujemo za ispuštenom prilikom u dvomeču sa Florom. Moramo da se oporavimo, jer nam počinje Super liga i naša je obaveza da je otvorimo sa tri boda. Кlub mora da nastavi sa rezultatima iz prošle sezone. To je veliki izazov za mene. Sve osim novog plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope smatraću neuspehom za Radnički. O ekipi Proletera ne znamo mnogo, pošto su oni, kao i mi, promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu. I oni se nalaze u procesu formiranja novog tima, ali to je svakako dobra ekipa. Prošle sezone su ušli u plej-of, a sada sigurno žele da makar ponove taj rezultat. Mi se temeljno pripremamo za ovaj meč i mogu da kažem da ćemo napraviti nekoliko promena u startnoj postavi u odnosu na prethodni meč. Nije to zbog loše igre, već zbog toga što neki igrači još uvek nisu spremni da igraju u ritmu četvrtak-nedelja. Ja sam optimista i verujem da ćemo u nedelju odigrati kvalitetno, osvojiti tri boda i otvoriti Super ligu na najbolji mogući način. Pozivam publiku da u sutra dođe na Čair i bude nam 12. igrač, a mi ćemo im se odužiti dobrom partijom.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Proletera igra se danas, u nedelju 21.jula 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs