Najbolji igrač 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Bojan Matić, dvostruki strelac za Vojvodinu u pobedi nad gostujućom ekipom Mačve.

Prvo ovosezonsko kolo uglavnom je donelo očekivane rezultate, osim pobede novog superligaša TSC-a koji je pokazao da će biti pravo osveženje za elitni rang. Među ekipama koje su opravdale ulogu favorita je i novosadska Vojvodina koja je nakon bolje igre stigla do sva tri boda u susretu sa ekipom šabačke Mačve, a rezultat je bio 3:1. Najzaslužniji za takav rezultat bio je napadač Bojan Matić koji je u duelu sa bivšim klubom postigao dva pogotka. On se tokom čitavog susreta odlično kretao i sarađivao sa saigračima, na taj način veoma često bio u povoljnim pozicijama za postizanje pogotka, a u ključnim momentima pokazao je prisebnost i preciznost koja se očekuje od iskusnog napadača.


FOTO: fkvojvodina.rs

Bojan Matić (27) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u Jedinstvu iz Novog Bečeja. Kasnije je nosio dres Sente, Zemuna, Loznice, Mačve i južnokorejskog Seula, odakle je tokom zimskog prelaznog roka stigao u ekipu Vojvodine.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: