Novosadski Proleter u okviru 2.kola Linglong Tire Super lige Srbije u Bačkoj Palanci dočekuje goste iz Beograda, ekipu Voždovca.

Nakon ubedljivog poraza u Nišu na startu aktuelne sezone novosadski tim ima priliku da stigne do prvih bodova. Šef stručnog štaba Milić Ćurčić istakao je u svojoj izjavi za medije uoči ovog susreta da su igrači tokom nedelje sjajno radili, da je napravljena analiza prethodnog susreta i da očekuje mnogo bolju partiju u duelu sa ’’zmajevima’’:

’’Rezultatski smo loše otvorili prvenstvo. Analizirali smo svaki segment igre, igrači su shvatili gde smo domaćinu greškama omogućili da dođe do bodova. Najneizvesnije su utakmice na početku sezone, obzirom na promene u sastavima ekipa. Kao i mi, i Voždovac je neprijatno iznenadio svoje pristalice porazom na svom terenu. Međutim, to nas neće zavarati, očekuje nas jako težak meč. Voždovac ima kvalitetne i iskusne fudbalere, igra specifičan fudbal i zaista nam sledi ozbiljno iskušenje. Igrači su spremni da se upuste u borbu za povoljan rezultat. Uradili smo dosta pozitivnih stvari tokom nedelje. Zadovoljan sam kako su momci pristupali obavezama kako bi izbrisali utisak iz Niša. Očekujem pozitivnu reakciju i pozitivan rezultat. Imamo malih problema sa sitnim povredama koje su sastavni deo  fudbala. Drago mi je i zadovoljstvo je da radim sa ovim momcima. I kad imaju probleme dolaze na treninge, daju sve od sebe da učestvuju u radu. Svi igrači su spremni i orni da daju pun doprinos povoljnom rezultatu. Teren Bačke je u odličnom stanju, što omogućava igračima da pokažu sve što znaju. Namera nam je  da prikažemo dobar fudbal i da ostvarimo povoljan rezultat.’’

Meč 2.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Voždovca igra se danas, u subotu 27.jula 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.