Novosadska Vojvodina u okviru 4.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika.

Gosti su na startu sezone zabeležili maksimalan učinak i pokazali da će se, za razliku od prethodne sezone, boriti za sam vrh tabele. Ipak, prema rečima šefa stručnog štaba crveno-belih Nenada Lalatovića, njegovoj ekipi neće biti lako da ostvari četvrti uzastopni trijumf:

’’Mogu slobodno da kažem da će za nas ovo biti najteža utakmica u prva četiri kola. Na jugu Srbije sam proveo godinu dana i ekipu iz Surdulice jako dobro poznajem, baš kao i ljude koji vode taj klub, koji ne da ga vole, već ga obožavaju. Novica Tončev daje sto odsto sebe za Radnik i doveo je jako kvalitetne igrače, što su pokazali pobedom nad Spartakom kod kuće rezultatom 4:0. Imaju novog trenera i velike ambicije u ovoj sezoni, u kojoj žele da igraju u plej-ofu. Prošli meč su izgubili i sigurno će želeti da pobede Vojvodinu, ali da bi ostala na poziciji na kojoj jeste, da pobedi mora i Vojvodina. Mi zaslužujemo da budemo tu gde jesmo, jer smo u prva tri kola stvarno odigrali jako dobro i efikasno, te me raduje da su igrači na terenu ispunjavali ono što sam tražio od njih i pokazali da imaju jako veliki kvalitet. U prvoj postavi imamo osmoricu igrača koji su i prošle sezone izneli najveći teret, a ja sam im rekao da verujem u njih i da neću mnogo rotirati. I prošle sezone sam govorio da su oni jako kvalitetni, jer je Vojvodina i tad igrala jako dobro kod Krivokapića, koga moram da pohvalim i koji je sjajan trener, ali nisu imali dovoljno sreće, koja je neophodna da bi se pravili rezultati u fudbalu. Mi smo je imali u prva tri kola, jer nam je sve polazilo za nogom. Radnik ima jako kvalitetne krilne igrače, koji su fenomenalni u situacijama ’’jedan na jedan’’. Tu je i Uroš Damjanović, koga sam trenirao u Radničkom iz Niša, iako zbog povrede nije igrao mnogo, a on ima odličnu levu nogu i sjajno se ubacuje iz drugog plana. Sada igra redovno, ranije je igrao u Slovanu i predstavlja jednu fenomenalnu ’’desetku’’. Doveli su Makarića iz Radničkog iz Niša, tu je i Kostić koji je preiskusan igrač, a vratili su i reprezentativnog golmana koji je potpisao za Crvenu zvezdu i koji će sigurno biti na golu. Čeka nas teška utakmica, ali ono što volim da vidim na treninzima kod mojih igrača jeste to da su jako raspoloženi i da atmosfera ide na bolje. Igrači su počeli da se druže, da izlaze na piće po gradu, da ostaju po sat i po vremena zajedno posle treninga, a ne da odmah idu kući, što ranije nije bio slučaj. Ja želim da se oni ujedine, jer to stvara dobru atmosferu, a iz dobre atmosfere dolaze i dobri rezultati, te se nadam da ćemo se sa povoljnim ishodom vratiti i iz Surdulice. Pored od ranije povređenih Čovića i Vasiljevića, nećemo moći da računamo ni na Đuričina, koji ima povredu prednje lože, a na prijateljskoj utakmici protiv Proletera se povredio i Vučić. Njih dvojica će se vratiti na teren za tri-četiri dana, ali na ovom meču neću moći da računam na njih. Sve ostali igrači su spremni, imam puno poverenje u njih i uveren sam da će odigrati utakmicu onako kako budem želeo.’’

Meč 4.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Vojvodine igra se danas, u nedelju 11.avgusta 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkvojvodina.rs