Niški Radnički u okviru 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Lučanima gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti.

Gosti su u prethodna dva susreta ostvarili pobede, ali nisu bili ubedljivi. O tome je u izjavi za medije datoj pred duel u Lučanima govorio i šef stručnog štaba Simo Кrunić koji je istakao da bi bio zadovoljan bodom i najavio neke promene u timu za ovaj susret:

’’Čeka nas težak duel protiv neugodne ekipe koja posebno dobre partije pruža na domaćem terenu. Oni će sutra prvi put igrati na svojoj novoj travnatoj podlozi i sigurno će biti veoma motivisani, čvrsti i agresivni. Bez obzira što su ostali bez nekoliko važnih igrača iz prošle sezone ponovo su sklopili dobru ekipu. Igraju ozbiljan fudbal i biće nam teško da tamo dođemo do dobrog rezultata. Mi sa druge strane nismo bili ubedljivi u dva poslednja meča, ali smo i pored toga osvojili šest bodova, što je jako bitno. Da bi ostvarili cilj u Lučanima, a to je pobeda, moraćemo da uložimo mnogo više energije, agresije i želje. Što se postave za ovaj meč tiče, biće promena. Golmana i odbranu nećemo menjati, iako sam ja hteo da sutra pružim šansu mladom štoperu Nikoli Stevanoviću, ali se on povredio. Pored Tarasa Bondarenka u veznoj liniji će zaigrati Aleksa Jovanović, kako bi dobili na agresiji i čvrstini na tom delu terena. U napadu je siguran Stefan Mihajlović, a blizu sam odluke da počnemo sa dvojicom napadača, pošto se Nermin Haskić uspešno oporavlja i trenutno je negde na devedeset odsto svojih mogućnosti. Na desnom krilu siguran je Jirka, a na levom još uvek imam dilemu. Nikola Čumić se oporavio od povrede, ali je još uvek rovit. Ako lekari procene da on ne može da izdrži svih devedeset minuta na toj poziciji će startovati Nemanja Tomić. Još jednom ponavljam da nas čeka izuzetno težak protivnik i da ćemo morati puno da radimo kako bi ispunili naš zadatak i osvojili tri boda, mada ja lično ne bih bio razočaran i ako ne izgubimo.’’

Meč 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mladosti i Radničkog igra se sutra, u subotu 17.avgusta 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkradnickinis.rs