Šabačka Mačva u okviru 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka.

Domaćini smatraju da rezultati u prva četiri kola nisu bili odraz nekvalitetne igre, već grešaka koje nisu standardne i koje se retko javljaju. Šef stručnog štaba crveno-crnih Darako Tešović istakao je da je neophodno da igrači budu koncentrisani od prvog do poslednjeg minuta:

’’Moram da se osvrnem na prethodni period, jer se stvorila loša slika o Mačvi. Znali smo da od četiri utakmice tri igramo na gostovanju. I najveći optimisti i ljudi koji vole Mačvu nisu očekivali da ćemo protiv Vojvodine i Partizana na gostovanjima uzeti bodove, a za meč protiv Inđije mogu reći da smo razočarani, nismo ostvarili što smo planirali i izašli smo iz susreta sa bodom. Sve što se desilo posledica je nekih grešaka koje nisu standardne i ne dešavaju se često. Ne tražim alibi, ali moram da navedem te činjenice, jer su momci bili spremni za svaki meč, počinjali ga dobro, a onda u trenutku greška i pad. Sada svi sebi daju za pravo da prete Mačvi i očekuju da će nas svi pobeđivati. Svesni smo svi važnosti sutrašnje utakmice, a Napredak je jedna institucija od kluba koja ima tradiciju. Dobili su veliko samopouzdanje zbog osvojenog boda sa Partizanom. Imaju dobre igrače, vođene trenerom koji donekle poznaje Mačvu, ali moram naglasiti da Mačva više nije ista kao ranije, tako da je sigurno da ćemo imati iznenađenja za protivnika. Oni će morati itekako da se potrude kako bi ostvarili ono što izjavljuju, da dolaze da pobede. Mi im sigurno nećemo dozvoliti da to ostvare. Zato nam je izuzetno potrebna podrška navijača, koji ovu situaciju ne treba da gledaju kao najcrnju, već kao jedan lošiji sportski period u kojem će sigurno biti još neki klubovi.’’

Meč 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mačve i Napretka igra se sutra, u nedelju 18.avgusta 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkmacva.com