Derbi meč 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Biće to duel timova sa maksimalnim učinkom i borba za prvu poziciju na tabeli, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Domaći tim je na startu sezone pokazao zavidan nivo forme, sa maksimalnim učinkom ulazi u ovaj susret, pa je cilj da se iskoristi prednost domaćeg terena i nastavi sjajna serija. Šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Lalatović istakao je da kao i uvek očekuje pobedu:

’’Ja uvek očekujem pobedu, što je sasvim normalno. Bez obzira na to da li na naš stadion dolazi Crvena zvezda, Partizan ili TSC, mi ćemo uvek ići na pobedu, jer mi smo Vojvodina, jedan od tri najveća kluba u Srbiji. Mislim da su uprava kluba, igrači, stručni štab i svi ostali zaslužili da u nedelju ’’Кarađorđe’’ bude pun, jer vezali smo četiri pobede i ostvarili gol-razliku 14:1, a uz to, ovo je i vojvođanski derbi. Zato bih zamolio navijače da dođu u što većem broju, jer da bismo otišli u Evropu njihova podrška nam je neophodna. Bili su fenomenalni protiv Rada i nadam se da će biti još bolji protiv TSC-a. Prijatno sam iznenađen njihovim kvalitetom. To je ekipa koja već dugo igra zajedno i koja je najpre ušla iz treće u drugu, a onda i iz druge u prvu ligu. Klubovi koji igraju svoju prvu sezonu u Super ligi su u ekspanziji i njima se ne sme pretiti. Uostalom, svoj kvalitet su pokazali time što su, baš kao i mi, vezali četiri pobede. Imaju iskusan tim, sa dvojicom iskusnih štopera, ispred kojih igra Tumbasević, a tu je i Silađi, kao i bivši trener Vojvodine Sabo. Svi bivši igrači Vojvodine iz njihove ekipe imaće veliki motiv da pokažu da kvalitetom zaslužuju mesto u našem klubu, a iskreno, i ja mislim da oni zaslužuju da budu ovde. Meni je bitno to što ćemo na teren izaći u najjačem mogućem sastavu i što je atmosfera među igračima fenomenalna. Velike zasluge za to pripadaju predsedniku Gajiću i ostalim članovima uprave, jer sve ono što igrači moraju da dobiju, oni to dobijaju bukvalno u minut i ništa im se ne duguje. Kad su redovne plate i premije i kad smo na ovako visokom nivou, onda su igrači apsolutno zadovoljni i treniraju sa elanom i osmehom na licu. Ja se nadam da ćemo taj osmeh na licu imati i u nedelju veče, kada se utakmica završi.’’

Gosti pred ovaj susret ’’pucaju’’ od samopouzdanja, pre svega zbog činjenice da su zabeležili maksimalan učinak, a prija im i epitet najprijatnijeg iznenađenja na startu šampionata. Šef stručnog štaba Zoltan Sabo ističe da neće menjati ništa u igri koja je donela takve rezultate:

’’Drago mi je što smo se našli u situaciji da imamo isti broj bodova kao i Vojvodina. Ne znam baš da li naš susret sa Novosađanima može da ponese epitet derbija, jer je Vojvodina veći klub, ali smo na terenu zaslužili to, ostvarivši dobar i ubedljiv start u eliti. Nećemo menjati ništa u igri, pokušaćemo da igramo na gol više od rivala. Ko bude u nedelju bolji na ’’Karađorđu’’ taj neka pobedi, a naš stil je da igramo isto, bez obzira na to ko nam je protivnik. Svesni smo kvaliteta Novosađana, imamo i mi naše adute, pa verujem da će, nadam se, brojna publika imati priliku da uživa u odličnoj predstavi. Mi dolazimo sa željom da se pokažemo u najboljem svetlu i da dokažemo da rezultati koje smo do sada ostvarili nikako nisu iznenađenje. Nemamo povređenih i kažnjenih fudbalera i to me raduje. Pred nama je prilika da potvrdimo dobar rad u našem klubu i nadam se da ćemo u tome uspeti, pa neka pobedi onaj ko u datom trenutku bude bolji na terenu.’’

Derbi susret 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i TSC-a igra se danas, u nedelju 18.avgusta 2019.godine, sa početkom u 20:00 časova.