Uprava fudbalskog kluba Mačva pronašla je rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba nakon odlaska Darka Tešovića, a tu funkciju ponovo je preuzeo Dragan Aničić.

Danas je u prostorijama fudbalskog kluba Mačva predstavljen novi šef stručnog štaba crveno-crnih, povratnik Dragan Aničić. Prisutnima se najpre obratio predsednik kluba, gospodin Ivica Kralj, koji je tom prilikom istakao da očekuje da će povratak Aničića za klub značiti nastavak uspešnih rezultata, jer je svoj trenerski kvalitet u Mačvi već pokazao:

’’Dragana Aničića poznajete svi dobro, bio je član našeg kluba dve godine u vreme najvećih uspeha postignutih u poslednjih nekoliko decenija. Nadam se da će takav trend biti nastavljen i u narednom periodu. Što se tiče ostalih članova stručnog štaba, tu su njegovi pomoćnici koji su takođe poznati i vama novinarima, kao i šabačkoj publici, Zoran Stojanović i Vlada Božić, a novo lice je trener golmana Dragan Sretenijević. Marko Mićović je i dalje u našem stručnom štabu i verujem da će sedma sila i naši navijači, kao i do sada biti uz klub, stručni štab i šefa struke koji je svoj kvalitet već pokazao u našem klubu, tako da ne sumnjam u uspeh i u nastavku. Start u ovoj sezoni nije bio onakav kakav smo očekivali, ali pozitivne atmosfere ni sada ne manjka. Bez obzira na trenutno stanje, znamo da imamo kvaliteta i znanja za mnogo više nego što je to bilo u prethodnih sedam kola i verujem da će u nastavku Mačva biti ona prava, kakva je trebala da bude i do sada.’’


FOTO: fkmacva.com

Povratnik na klupu šabačkog tima, Dragan Aničić, istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da veruje da će uspeti da Mačvu vrati na zasluženu poziciju, kao i da će trenutna kriza biti uspešno prevaziđena:

’’Drago mi je što vas ponovo vidim i što ćemo, nadam se, ponovo imati izuzetno kvalitetnu saradnju, kao što je to i ranije bio slučaj. Jako mi je drago što sam se vratio u Mačvu i ako se sećate, kada sam odlazio iz Mačve pre nekih godinu dana, rekao sam da ću se jednog dana vratiti sigurno, jer sam ovde ostavio velike prijatelje, i sportske i životne. Imali smo jednu lepu priču, dobro se radilo, mislim da su i rezultati bili korektni. Iskreno nisam očekivao da ću se ovako brzo vratiti, ali kako naš narod voli da kaže - mi pravimo planove, a Bog se smeje. U mom životu postoje ljudi koji kada me pozovu da im učinim nešto, ja ne mogu da ih odbijem, postoje naravno i klubovi koje kada me pozovu, ukoliko sam u mogućnosti, ne mogu da ih odbijem, ako sam slobodan. Kod mene postoje takva tri kluba, a među njima je i Mačva. Zajedno sa stručnim štabom i sa igračima uradiću sve što je u mojoj moći da ovu krizu, koja je nadam se trenutna, što pre prevaziđemo i da se Mačva ponovo vrati na pozicije koje zaslužuje.’’

Novi šef struke će ekipu predvoditi već predstojećeg vikenda kada će ekipa Mačve u okviru 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije u Senti biti gost ekipe TSC-a.

FOTO: fkmacva.com