Derbi meč 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Mečevi ova dva kluba uvek su kvalitetni i uzbudljivi, rivalstvo je veliko, a u ovu sezonu oba tima su ušla sa velikim ambicijama. Zbog toga treba očekivati zanimljiv meč.

Domaći tim je od starta sezone zabeležio četiri pobede, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 13 bodova na svom kontu trenutno zauzima 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je bio 1:0. Gosti su od starta sezone zabeležili pet pobeda, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:2.

Tokom prethodne sezone dva tima su čak četiri puta odmerila snage, tri puta u šampionatu i jednom u okviru Kupa Srbije. U jesenjem delu sezone Nišlije su na svom terenu slavile rezultatom 1:0, dok su na proleće slavili i u Novom Sadu, takođe rezultatom 0:1. Usledio je potom susret u Kupu Srbije koji su Nišlije kao domaćini rešili u svoju korist rezultatom 2:1. Četvrti susret odigran je takođe u Nišu, u plej-of fazi šampionata, a završen je podelom bodova nakon rezultata 0:0.


FOTO: fkradnickinis.rs

Domaćini naglašavaju ogromnu važnost ovog meča za ostvarenje zacrtanih ciljeva. O tome je na konferenciji za medije govorio i šef stručnog štaba Milorad Kosanović koji je istakao da očekuje da će njegova ekipa protiv Novosađana odigrati bolje nego u prethodnim utakmicama i istakao da veruje u dobar rezultat:

’’U petak otvaramo seriju od tri neugodne i zahtevne utakmice u ovom ciklusu. Posle Vojvodine gostujemo u Inđiji, a onda nam dolazi Partizan. Jako je bitno da protiv Vojvodine napravimo što bolji rezultat. Dobro smo radili ove dve sedmice, puno smo razgovarali o greškama koje smo pravili u prethodnim mečevima i verujem da ćemo biti bolji nego do sada. Vojvodina posle dužeg vremena beleži odlične rezultate, tako da je pred nama ozbiljan posao. I oni dolaze ovde sa velikom željom da osvoje sva tri boda, što mi naravno ne smemo da dozvolimo. Bez obzira na poteškoće u kojima se nalazi Radnički, od početka priprema pa do danas, nemamo pravo da puštamo nikome ništa i da unapred kažemo da nešto ne možemo. U našem timu ima puno kvaliteta i mi možemo da se suprotstavimo svakom timu u ovoj ligi, pa tako i Vojvodini. Očekujem da odigramo mnogo bolji meč nego prošla dva, mnogo agresivniji i nadam se da ćemo uspeti da izborimo povoljan rezultat, što bi bilo jako dobro u ovom momentu. Ne plašimo se nikoga, napašćemo ih i ja verujem u dobar ishod. Mogu samo da kažem da će biti promena u timu. Imamo dvojicu novajlija koji su spremni da nam pomognu i očekujte prirodnu postavu, za razliku od onih do sada kada smo morali da se 'krpimo' na određenim pozicijama, posebno u veznom redu. Treba nam vremena da sve ovo postavimo onako kako treba.’’


FOTO: fkvojvodina.rs

Gosti u ovaj meč ulaze nakon poraza u još jednom derbiju, onom sa ekipom Crvene zvezde, kao i dvonedeljne reprezentativne pauze. Šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Lalatović istakao je u izjavi za medije da je u prethodnom kolu njegov tim prema prikazanoj igri zaslužio bolji rezultat i da ovoga puta očekuje da se u Novi Sad vrati kao pobednik:

’’Ko je gledao utakmicu mogao je da vidi da je bila lepa i kvalitetna, sadržajna, i da po prikazanoj igri nismo zaslužili da izgubimo. Apsolutno sam siguran u to, jer je Zvezda iz dva šuta dala dva gola i pobedila. Drugi je bio fantastičan evro-gol. Jako sam bio ponosan na svoje igrače kako su odigrali taj derbi. Sad mi je najbitniji duel u Nišu jer igramo protiv kluba gde sam proveo prelepih godinu dana i za to vreme upisao samo dva poraza. I to oba od Crvene zvezde. Sad neko može nešto da pomisli, ali to je tako, iako sam u karijeri pobeđivao Zvezdu. Bitna mi je utakmica protiv Radničkog i da se u Novi Sad vratim kao pobednik.’’

Ulaznice za ovu utakmicu mogu se kupiti na biletarnici ispred hale ’’Čair’’. Za istočnu i zapadnu tribinu potrebno je izdvojiti 300,00 dinara, a za južnu tribinu 150,00 dinara.

Derbi susret 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Vojvodine igra se danas, u petak 13.septembra 2019.godine, sa poetkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.