Fudbaleri i stručni štab fudbalskog kluba Čukarički kreću večeras na dvonedeljne pripreme koje će obaviti na Kipru. Planirano je odigravanje sedam kontrolnih mečeva.

Ekspedicija fudbalskog kluba Čukarički kreće večeras na Kipar gde će se tokom naredne dve nedelje pripremati za prolećni nastavak takmičenja u okviru Super lige Srbije. Na spisku šefa stručnog štaba Nenada Lalatović našlo se 29 igrača, a ekipa će odigrati sedam kontrolnih utakmica.

Spisak igrača koji putuju na pripreme:

Golmani: Nikola Petrić, Filip Pajović i Mihailo Karadžić;

Odbrana: Petar Jovanović, Stefan Živković, Boris Kopitović, Đorđe Bašanović i Sava Radić;

Vezni red: Igor Matić, Dragoljub Srnić, Dušan Lagator, Erhan Mašović, Đorđe Djurić, Marko Docić, Marko Tomić, Asmir Kajević, Petar Bojić, Obeng Regan, Zehrudin Mehmedović i Nemanja Milojević;

Napad: Saša Jovanović, Beko Ismael Fofana, Darko Zorić, Ognjen Ožegović, Nemanja Obradović, Aleksandar Jevtić, Staniša Mandić, Marko Šarić i Milutin Vidosavljević.

Uoči polaska na put izjavu za medije je dao sportski direktor ’’brđana’’ Vladimir Matijašević koji je istakao da očekuje da novi šef stručnog štaba maksimalno podigne ekipu, kao i da će se velika borba voditi na oba ’’fronta’’:

’’Ostajemo dve nedelje, gledaćemo treninge i utakmice, jer je odavno upaljen crveni alarm. Zato smo i doveli trenera od koga očekujemo da digne maksimalno ekipu. Probaćemo u takmičenju za Kup Srbije da dođemo što je dalje moguće, a borićemo se i za plasman u plej-of dokle god postoji neka mogućnost da to postignemo.’’

On se potom osvrnuo i na aktuelni prelazni rok istakavši da se još uvek aktivno radi na formiranju ekipe koja može da ostvari zacrtane ciljeve:

’’Pregovori se vode o Alenu Mašoviću, odnosno za njega čekamo, i nadam se u narednih par dana da će promeniti klub. Piasentinu Lukasu ističe ugovor u junu i trenutno je slobodan u izboru sredine, kao i Darko Bulatović, a Branislav Janković pregovara sa dva-tri kluba.’’

Kada je reč o pripremnim mečevima koji su planirani tokom boravka u Limasolu, ranije je najavljeno da će ekipa odigrati sedam prijateljskih utakmica. Za sada je poznato da će se sastati sa ekipama Arke iz Poljske (30.januar),  Atlantasa iz Litvanije (2.februar), AEZ Zakakiou sa Kipra (6.februar), Urala iz Rusije (8.februar) i Spartaka iz Moskve (U21) (9.februar). Za 4.februar planirano je da se odigraju dva susreta, ali još nisu poznata imena protivnika.

Ekipa Čukaričkog će prvi susret u prolećnom delu Super lige Srbije igrati 18.februara na Banovom brdu kada im u okviru 22.kola u goste stiže ekipa Javor Matisa.

FOTO: fkcukaricki.rs