Beogradska Crvena zvezda u okviru 10.kola Linglong Tire Super lige Srbije na stadionu ’’Rajko Mitić’’ dočekuje goste iz Šapca, ekipu Mačve.

Domaći tim je nakon poraza u derbiju uspeo da se vrati na pobednički kolosek i da osvoji sva tri boda na gostovanju ekipi Voždovca. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ističe da je svaka naredna utakmica najvažnija i da bez obzira na poziciju Šapčana na tabeli izuzetno respektuje rivala:

’’Utakmica protiv Mačve je u ovom trenutku najbitnija. Radi se o čvrstoj ekipi koja ume da igra na rezultat i bez obzira na to što se nalaze na poslednjem mestu imaju naš respekt. Zaslužili su više bodova i povratkom trenera koji je napravio najveće uspehe sa njima mislim da će početi da igraju bolje. U duelu sa TSC-om su pokazali da imaju kvalitet i da umeju da igraju taktički disciplinovano, a očekujemo da takvi budu i sutra. Mislim da je i liga kvalitetnija nego prošle godine, veliki broj timova pokazuje sjajne igre i demonstrira ozbiljan potencijal, što me posebno raduje. Što se našeg tima tiče, danas ću posle treninga videti na koje igrače mogu da računam i u skladu sa tim ću se odlučiti za sastav koji će izaći na teren u subotu. Uvek razmišljamo o prvoj sledećoj utakmici i u skladu sa tim se pripremamo. Ritam je takav da nemamo vremena da razmišljamo o onome što je iza nas. Činjenica je da nije prijatno kad nemate pozitivan rezultat, kao i da je mnogo lepše raditi sa osmehom, ali jednostavno u ritmu u kom se igra dva puta nedeljno nemamo previše vremena da razmišljamo o tome. Onda se dogodi to i da pojedinim igračima varira forma, ali sve su to problemi koje moramo da rešavamo u hodu. Ono što moram da napomenem je da sam zadovoljan reakcijom posle derbija i načinom na koji smo odigrali susret sa Voždovcem. Nezgodna je situacija sa strancima, ali se trudim da svima dam šansu kako bi imali utakmice u nogama i bili u formi onda kada je to najpotrebnije. Mnogo ekipa u Evropi ima mali fond igrača koje vrti u krug, kod nas nije tako, ali razmišljamo, gledamo, analiziramo i trudimo se da ’’pogodimo’’, kako sa strancima, tako i sa domaćim igračima.’’

Meč 10.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Mačve igra se danas, u subotu 28.septembra 2019.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com