Najbolji igrač 10.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Sejduba Suma, strelac i dvostruki asistent za Partizan u pobedi nad ekipom Radničkog u derbi susretu u Nišu.

Novo prvenstveno kolo donelo je pobede favorita, pa je ’’gužva’’ na vrhu i dalje aktuelna i najavljuje uzbudljivu završnicu jesenje polusezone. Jedan od najubedljivijih trijumfa ostvarila je ekipa Partizana koja je u derbi susretu odigranom na niškom stadionu ’’Čair’’ savladala ekipu Radničkog rezultatom 1:4 (1:2). Najzaslužniji za to je ove sezone sjajni Sejduba Suma koji je na svoj konto upisao još dve asistencije. Tokom čitavog susreta bio je izuzetno raspoložen za igru, sjajno sarađivao sa saigračima, naročito sa Omarom Sadikom kome je dva puta majstorski asistirao, a najupečatljivija bila je njegova akcija prilikom postizanja trećeg pogotka crno-belih. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: partizan.rs

Sejduba Suma (28) je rođen u Gvineji, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Fello Stars Labé. Potom je nastupao za južnoafričke ekipe Ajax Cape Town, Ikapa Sporting i Pretoria, slovačke ekipe Nitra i Slovan, a kao pozajmljeni fudbaler Partizana prošle sezone je nastupao za izraelski Makabi iz Haife. U svojoj biografiji ima i 30 nastupa za nacionalni tim svoje zemlje, a 8 puta bio je i strelac. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 8 prvenstvenih nastupa, uz 4 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: