Derbi meč 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde ekipa Čukaričkog dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to duel timova koji su odlično započeli sezonu i nalaze se u samom vrhu, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Domaćini su ove sezone odigrali meč manje ostvarivši osam pobeda, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Javor Matisa, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz jedan remi i dva poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Spartaka, a rezultat je bio 2:0.

Tokom prethodne sezone dva tima su se sastajala tri puta, a nešto uspešniji bili su ’’brđani’’. Prvi meč odigran tokom jesenje polusezone na Banovom brdu ekipa Čukaričkog je rešila u svoju korist rezultatom 1:0. Drugi meč odigran na proleće u Novom Sadu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0. Treći meč odigran je u okviru plej-of faze na Banovom brdu i ponovo je završen nerešenim rezultatom, a ovoga puta bilo je 1:1.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, ali i respekta prema protivniku. Jedan od najiskusnijih igrača i nekadašnji fudbaler novosadskog kluba Darko Puškarić ističe da ovaj susret ima veliku važnost u borbi za visok plasman i da će meč odlučiti disciplina i koncentracija:

’’Ne čude me uopšte igre i rezultati koje Vojvodina ostvaruje ove sezone. To se i očekuje od takvog kluba, da uvek bude u vrhu. Znam ko ih vodi, dobro poznajem stručni štab i većinu igrača, poseduju ogroman kvalitet, ali i dobru organizaciju unutar kluba. Ima sadašnja generacija Vojvodine dodirnih tačaka sa onima u kojima sam ja igrao, pre svega tu mislim na kvalitet, koji je bez dileme prisutan bio onda, a i sada je takav slučaj. Opet, za neko ozbiljnije poređenje je prerano, rezultati su ti koji će sve pokazati. U susretu sa njima odlučiće disciplina i koncentracija. Igramo slično, napadački, mislim da će nijanse prevagnuti. Isto tako, smatram da nijedan tim neće dominirati tokom čitavog meča. Nama mnogo znači činjenica da smo neke od prethodnih mečeva dobijali u finišu, ali isto tako znali smo i da odbranimo rezultat kad je trebalo. E sad, protiv Vojvodine ćemo igrati pod većim pritiskom, tabela sve govori o kvalitetu Novosađana.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa ambicijom da ostvare dobar rezultat, ali i svešću da ih čeka izuzetno težak zadatak. Šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Lalatović ističe da očekuje izuzetno tvrdu i tešku utakmicu, a da će krajnji rezultat odlučiti iskustvo ili neki potez pojedinca:

’’Očekuje nas možda i najteža utakmica ove sezone. U Čukaričkom sam proveo godinu i po dana i mogu slobodno da kažem da je to jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji, predvođen čovekom koji uvek ispunjava sve želje igrača i zato su oni tamo prezadovoljni. Međutim, isti takav slučaj je i u Vojvodini, gde Vojislav Gajić nama obezbeđuje sve ono što nam je potrebno za kvalitetan i nesmetan rad. Atmosfera u našim redovima je odlična, na treningu se čuje galama i igrači odlično treniraju. Mislim da će u Beogradu biti jedna tvrda i teška utakmica, u kojoj iskustvo ili eventualno neki potez pojedinca mogu da presude. Čukarički ima odličan tim, a posebno bih izdvojio Bogosavca koga poznajem lično i koji je, po mom mišljenju, više puta pokazao da je najbolji levi bek u Srbiji. Bez obzira na to, ići ćemo na pobedu. Atmosfera u timu je odlična, svi smo ’’zategnuti’’ i jedva čekamo da utakmica počne.’’

Derbi susret 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Vojvodine igra se sutra, u petak 18.oktobra 2019.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTOGRAFIJE: fkcukaricki.rs