Najbolji igrač 13.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Milan Pavkov, strelac i dvostruki asistent za Crvenu zvezdu u ubedljivoj pobedi nad ekipom Radnika u Surdulici.

Završeno je još jedno superligaško kolo, ovoga puta prilično efikasno i bez nekih velikih iznenađenja. Najviše pogodaka viđeno je u Surdulici gde je ekipa Crvene zvezde ubedljivo savladala domaćina, ekipu Radnika, rezultatom 0:5(0:3). Najzaslužniji za to je napadač crveno-belih Milan Pavkov koji je učestvovao u postizanju tri pogotka, jednom kao strelac i dva puta kao asistent. On se tokom čitavog susreta sjajno kretao i sarađivao sa saigračima, uvek bio na pravom mestu i donosio najbolje odluke za tim. Zbog svega toga je upravo on naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je ozbiljnog konkurenta imao u Umaru Sadiku iz Partizana, koji je takođe imao odličan učinak.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Milan Pavkov (25) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji klasičnog napadača, a karijeru je započeo u fudbalskom klubu Novi Sad. Tokom karijere je nastupao i za Mladost iz Bačkog Petrovca, ČSK Čelarevo, Vojvodinu, Radnički iz Niša i Crvenu zvezdu. Ove godine je debitovao za nacionalni tim Srbije. Tokom aktuelne sezone je zabeležio 15 nastupa u svim takmičenjima i postigao 8 pogodaka, od čega 6 u domaćem šampionatu.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: