Najbolji igrač 17.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Umar Sadik, strelac tri pogotka za Partizan u pobedi nad ekipom Javor Matisa u Beogradu.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze ponovo su se vodile borbe na superligaškim terenima širom Srbije. Ovo kolo nije donelo neka veća iznenađenja, jer su vodeći timovi šampionata uspeli da zabeleže trijumfe. Najubedljiviji trijumf ostvarila je ekipa Partizana koja je na svom stadionu savladala gostujući Javor Matis, a meč je završen rezultatom 6:2(4:2). Najzaslužniji za to je sjajni napadač crno-belih Umar Sadik koji je postigao tri pogotka za svoj tim i tako još jednom potvrdio veliki kvalitet. On je tokom čitavog susreta sjajno sarađivao sa saigračima, često ulazio u izgledne prilike ili asistirao kolegama u napadu, a njegovi golovi u važnim trenucima ključno su uticali na ishod ove utakmice. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg igrača ove runde takmičenja. Treba reći da je ovaj epitet poneo po drugi put ove sezone, nakon odlične partije u 15.kolu Linglong Tire Super lige Srbije.


FOTO: partizan.rs

Umar Sadik (22) je rođen u Nigeriji, igra na poziciji klasičnog napadača, a veoma rano stigao je u Italiju gde je nastupao za mlađe kategorije fudbalskog kluba Spezia. Tokom karijere je nastupao za fudbalske klubove Roma, Bologna, Torino, NAC Breda, Rangers i Perugia. Zabeležio je i šest nastupa za olimpijski nacionalni tim Nigerije, uz četiri postignuta pogotka. Ove sezone za crno-bele je nastupao na 14 prvenstvenih mečeva i postigao 10 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: