Derbi meč 18.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Mečevi ovih rivala su tokom prethodnih nekoliko sezona bili izuzetno borbeni i zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Domaćini su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa utakmicom manje i 43 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu niškog Radničkog, a rezultat je bio 0:2. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz pet remija i četiri poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 2:0.

Prethodni duel ovih rivala odigran je u okviru 3.kola na Dušanovcu, a ekipa Crvene zvezde je ostvarila trijumf rezultatom 1:3. Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Alen Mašović, dok su za gostujući tim strelci bili Miloš Degenek, El Fardu Ben i Aleksa Vukanović.

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon neugodnog poraza od Bajena u okviru Lige šampiona, pa nema sumnje da je za njih od velikog značaja da stignu do trijumfa i povrate poljuljano samopouzdanje. Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević ističe da očekuje reakciju igrača i najozbiljniji pristup utakmici:

’’Očekuje nas težak rival koji igra atipičan fudbal za naše podneblje. Imaju kreativnog trenera koji ume dobro da pripremi ekipu. Prošla utakmica na krovu bila je dosta zahtevna tako da i sutra očekujem tešku utakmicu. Ulazimo u ciljnu ravninu domaćeg prvenstva. Voždovac igra vrlo dobro u poslednje vreme, malo su se na početku mučili, ali su izašli na pravi kolosek. Očekujem opasan Voždovac, sa brzim igračima po boku i kontrolisanje prostora. Moramo da pokažemo reakciju. Razgovarali smo sa igračima, svesni su da moraju najozbiljnije da pristupe meču. Voždovac je jedna od ekipa najboljoj formi u celoj ligi. Očekujem da odigramo dobru utakmicu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, nakon respektabilne serije dobrih rezultata i igara. Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Rade Koković upozorava da ubedljiv poraz crveno-belih u Ligi šampiona može biti i prednost i otežavajuća okolnost za njegov tim u duelu sa aktuelnim šampionom i liderom prvenstva:

’’Gostujemo Crvenoj zvezdi u specifičnoj situaciji za njih. Doživeli su težak poraz od Bajerna, što može biti dobro za nas, ali može biti i loše. Dobro je zato što su sada poljuljani, a loše jer mogu biti još više motivisani da pred svojim navijačima poprave utisak i da se vrate u pobednički ritam pred odlučujuće mečeve u šampionatu i Ligi šampiona. Nas ne sme da zavara njihovo loše izdanje protiv Bajerna, poseduju izuzetan kvalitet i mi moramo biti jako oprezni i koncentrisani ako želimo da ostvarimo dobar rezultat. Dobro igramo na gostovanju ove sezone i nadam se da ćemo i sutra podići kvalitet igre. Tri boda protiv Crvene zvezde su podjednaka kao tri boda protiv Proletera i nekog drugog protivnika i mi idemo sutra da se nadigravamo, pobedimo i nastavimo svoju seriju sjajnih igara.’’

Derbi susret 18.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Voždovca igra se danas, u subotu 30.novembra, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: Fk Crvena zvezda, FK Voždovac