Kruševački Napredak je rešio pitanje upražnjenog mesta šefa stručnog štaba, nakon odlaska Predraga Rogana.

Odlazak Predraga Rogana u finišu jesenjeg dela šampionata, uoči duela sa beogradskim Partizanom, doveo je u nezgodnu situaciju čelne ljude kruševačkog Napretka. Njegov posao privremeno je poveren prvom pomoćniku Ivanu Stefanoviću, što se ispostavilo kao najbolje moguće rešenje. Mladi stručnjak predvodio je svoje pulene do dva veoma važna trijumfa, nad Partizanom i Mačvom, vrativši ’’čarapanima’’ veru da ove sezone ipak mogu do zacrtanih ciljeva. Požalio se tada da nikako ne dobija šansu da polaže za neophodnu licencu, kako bi ostao na mestu prvog trenera, a ta prepreka je sada otklonjena. Upravo će on predvoditi ekipu na proleće, nakon više od decenije trenerskog staža na klupi Napretka.

Novi šef struke ’’čarapana’’ nije krio oduševljenje zbog ukazane šanse, ali nije krio ni uverenje da je to svojim radom apsolutno i zaslužio:

’’Ovo je treći najsrećniji dan u mom životu! Prvi je bio kada sam debitovao za prvi tim, drugi kada sam dobio dete. Napredak je za mene svetinja, dao mi je ime, jer ko bi uopšte čuo za Peklju iz Pepeljevca, da nisam nosio njegov dres. Zato sam po završetku igračke karijere počeo pod Bagdalom i trenerski posao, postao Napretkov vojnik, učio od kolega koji su šefovali, usavršavao se i mislim da sam sad i zaslužio šansu. I pored toga sam počastvovan, zahvalan klupskim čelnicima i daću sve od sebe da opravdam poverenje.’’

Ivan Stefanović (44) je igračku karijeru započeo u kruševačkom Napretku, potom je nastupao za beogradski Obilić, a poslednja stanica bio je švajcarski St. Gallen. Prethodnih 11 godina proveo je na mestu trenera prvog tima u kruševačkom klubu.