Zimski prelazni rok za sezonu 2019/20 donosi kao i uvek velike kadrovske promene u svim superligaškim ekipama, a mi ćemo kada su u pitanju dolasci igrača pratiti dešavanja na dnevnom nivou i izveštavati vas samo o zvaničnim transferima.

(18/02/2020 – Radnik) – Surduličani predstavili pojačanje iz Indonezije

Prvi Indonežanin u srpskom fudbalu predstavljen je danas u prostorijama fudbalskog kluba Radnik. Mladi Witan Sulaeman potpisao je ugovor na tri i po godine sa surduličkim superligašem.

Witan Sulaeman (18) je rođen u Indoneziji, igra na poziciji desnog krila, a tokom juniorske karijere nastupao je za fudbalske klubove SSB Galara i SKO Ragunan. Tokom jesenje polusezone nastupao je za ekipu PSIM Yogyakarta, odakle je i stigao u Surdulicu. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U19, U23).


FOTO: FK Radnik

(11/02/2020 – Čukarički) – Novo pojačanje ’’brđana’’ stiže iz Kolumbije

Uprava fudbalskog kluba Čukarički dogovorila je angažovanje mladog kolumbijskog napadača Dilana Ortiza koji na Banovo brdo stiže na šestomesečnu pozajmicu.

Dilan Andres Ortiz Aragon (19) je rođen u Kolumbiji, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u klubu Atletico Nacional. Kao pozajmljeni fudbaler ovog kluba bio je na pozajmici i u drugoligaškoj ekipi Real Cartagena. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U20).

(10/02/2020 – Čukarički) – Povratak mladog Luke Zorića na Banovo brdo

Fudbalski klub Čukarički je u svoj prvi tim vratio mladog Luku Zorića koji je sa ’’brđanima’’potpisao četvorogodišnji ugovor. Istovremeno, produžetak ugovora su potpisala dvojica prvotimaca,  Nikola Ćirković i Miloš Ostojić.

Luka Zorić (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a ponikao je u fudbalskom klubu Čukarički. Tokom karijere je nastupao i za beogradske klubove Grafičar i IMT.  


FOTO: FK Čukarički

(10/02/2020 – Radnik) – Surduličani angažovali pojačanje za vezni red

Ekipa Radnika je dodatno ojačala konkurenciju u veznom redu angažovanjem mladog Filipa Jovića koji je potpisao ugovor na tri i po godine.

Filip Jović (22) je rođen u Kruševcu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao i za Teleoptik, Napredak i Novi Pazar, odakle je i stigao u Surdulicu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19).


FOTO: FK Radnik

(09/02/2020 – Rad) – Mladi Marko Dedijer još jedno pojačanje ’’građevinara’’

Fudbalski klub Rad angažovao je mladog i izuzetno talentovanog igrača Marka Dedijera koji u tim sa Banjice stiže iz redova aktuelnog šampiona.

Marko Dedijer (18) je rođen u Paraćinu, igra na poziciji krilnog napadača, a ponikao je u fudbalskom klubu Crvena zvezda gde je prošao sve mlađe kategorije. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U17, U18).


FOTO: FK Rad

(09/02/2020 – Vojvodina) – Novo pojačanje Novosađana u defanzivnoj liniji

Novosadska Vojvodina je angažovala još jedno pojačanje u zimskom prelaznom roku. Novi član kluba je hrvatski internacionalac Slavko Bralić.

Slavko Bralić (27) je rođen u Splitu (Hrvatska), igra na poziciji centralnog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za fudbalske klubove Omladinac Vranjić i Solin. Tokom seniorske karijere nastupao je za Osijek, Široki Brijeg, azerbejdžanski Neftchi Baku i grčku Larisu.


FOTO: FK Vojvodina

(07/02/2020 – Rad) – Još tri pojačanja u redovima ’’građevinara’’

Beogradski Rad je potvrdio angažovanje još tri pojačanja pristigla u finišu zimskog prelaznog roka. Novi članovi ’’građevinara’’ su povratnici Saša Jovanović i Strahinja Tanasijević, kao i Milan Lazarević.

Milan Lazarević (23) je rođen u Milićima (BiH), igra na poziciji desnog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za fudbalske klubove Novi Sad i Vojvodina. Tokom seniorske karijere bio je član dva novosadska superligaša, Proletera i Vojvodine. Tokom aktuelne sezone nije zabeležio nijedan nastup u domaćim takmičenjima.


FOTO: FK Rad

Saša Jovanović (26) je rođen u Beogradu, igra na poziciji krilnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao za Teleoptik, Rad, Palić, BASK, Voždovac, Mladost, Bežaniju, Čukarički, austrijski Wolfsberger i Inđiju, odakle je i stigao na Banjicu. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 7 superligaških nastupa za zeleno-bele. U biografiji ima i dva nastupa za mlađe reperezentativne selekcije naše zemlje (U17).


FOTO: FK Rad

Strahinja Tanasijević (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Tokom seniorske karijere nastupao je za Žarkovo, Rad, italijansku ekipu Chievo Verona i francuski Paris. Nastupaće do kraja sezone kao pozajmljeni igrač italijanskog kluba.


FOTO: FK Rad

(07/02/2020 – Rad) – Iskusni Andrija Kaluđerović pojačao ’’građevinare’’

Uprava beogradskog Rada potvrdila je angažovanje iskusnog napadača Andrije Kaluđerovića koji će po treći put u karijeri nositi dres ’’građevinara’’.

Andrija Kaluđerović (32) je rođen u Bačkoj Topoli, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za OFK Beograd. Kao pozajmljeni igrač ’’romantičara’’ nastupao je i za Njegoš iz Lovćenca, šabačku Mačvu, beogradski Hajduk, Spartak i Radnički iz Pirota. Potom je nastupao za Rad, Crvenu zvezdu, kineski Beijing Sinobo Guoan, španski Racing Santander, Vojvodinu, kiparski AEL Limassol, švajcarski Thun, australijski Brisbane Roar, katarski Al Shahania, ponovo Rad, litvanski Žalgiris, tajlandski Port, australijski Wellington Phoenix, slovenačku Olimpiju, indijski Delhi Dynamos, hrvatski Inter Zabrešić i letonski RFS. Zabeležio je više nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19, U21), kao i tri nastupa za seniorsku selekciju Srbije.

(07/02/2020 – Napredak) – Dva pojačanja Napretka poslednjeg dana prelaznog roka

Za kraj prelaznog roka kruševački Napredak je angažovao dva izuzetno iskusna i kvalitetna igrača, Abubakar Oumarua i Nemanju Lakić-Pešića.

Nemanja Lakić-Pešić (28) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za Donji Srem, Radnički iz Niša, austrijski SV Kapfenberg, indijski Kerala Blasters i Voždovac. Zabeležio je jedan nastup za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18).


FOTO: FK Radnički Niš

Aboubakar Oumarou (33) je rođen u Kamerunu, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za kineske ekipe Yanbian Funde i Guangzhou, Crvenu zvezdu, OFK Beograd, Vojvodinu, belgijski Waasland-Beveren, Partizan, kineski Shenzhen i saudijski Al Qadisiyah. Zabeležio je dva nastupa za nacionalni tim svoje zemlje.


FOTO: Al Qadisiyah FC

(07/02/2020 – Partizan) – Crno-beli angažovali pojačanje za defanzivnu liniju

Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka uprava Partizana je angažovala pojačanje u defanzivnoj liniji tima. Dvogodišnji ugovor sa crno-belima potpisao je Uroš Vitas koji stiže iz Kazahstana.

Uroš Vitas (27) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za Radnički iz Niša, Partizan i Rad. Tokom seniorske karijere nosio je dres Rada, belgijskih klubova Gent i Mechelen, kao i kazahstanskog kluba Irtysh, odakle je i stigao u Beograd. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18, U19, U21).


FOTO: FK Partizan

(07/02/2020 – Voždovac) – Predstavljena još tri zimska pojačanja ’’zmajeva’’

Uprava fudbalskog kluba Voždovac je poslednjeg dana prelaznog roka angažovala još tri pojačanja, čime je kompletiran tim za prolećnu polusezonu. Novi članovi ’’zmajeva’’ su Filip Stuparević, Despot Mihailović i Nemanja Pejčinović.

Filip Stuparević (19) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Seniorsku karijeru je započeo u ekipi Voždovca, a nakon dobrih partija postao je igrač engleskog premijerligaša Votforda. Prvi deo sezone proveo je na pozajmici u češkom Pribramu, odakle se i vratio u redove ’’zmajeva’’. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U17, U19, U21).


FOTO: FK Voždovac

Despot Mihailović (21) je rođen u Bepogradu, igra na poziciji golmana, a tokom juniorske karijere nastupao je za fudbalske klubove Partizan i Brodarac. U prethodnih godinu i po dana nastupao je za ekipe Sopota i Zvezdare.


FOTO: FK Voždovac

Nemanja Pejčinović (32) je rođen u Kragujevcu, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Tokom seniorske karijere nastupao je za OFK Beograd, Rad, Crvenu zvezdu, nemačku Hertu, francusku Nicu, rusku Lokomotivu iz Moskve, kao i kinesku Changchun Yatai. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U21), kao i četiri nastupa za seniorsku selekciju.


FOTO: FK Voždovac

(06/02/2020 – Napredak) – Kruševljani predstavili još četvoricu zimskih novajlija

Kruševljani su u finišu prelaznog roka predstavili još četiri značajna pojačanja za prolećni deo šampionata. Novi ’’čarapani’’ su Marko Kordić, Dejan Vidić, Slobodan Babić i Marko Mrkić.

Marko Kordić (24) je rođen u Kotoru (Crna Gora), igra na poziciji golmana, a tokom karijere je nastupao za Vojvodinu, OFK Bačka, kao i crnogorske ekipe OFK Grbalj i Bokelj. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore (U19).

Dejan Vidić (26) je rođen u Peći, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u ekipi Morave iz Velike Plane. Tokom karijere je nastupao i za Napredak, Pobedu iz Beloševca, Topolu i Zlatibor, a kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde bio je član Zemuna, Grafičara i sada Napretka.

Slobodan Babić (19) je rođen u Nikšiću (Crna Gora), igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za nikšićku Sutjesku, beogradski Rad i turski Antalyaspor. U Kruševac stiže iz kraljevačke Sloge. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Srbije (U17, U18).

Marko Mrkić (23) je rođen u Nišu, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Jagodinu i niški Radnički. U svojoj biografiji ima 99 superligaških nastupa, uz 16 postignutih pogodaka. Zabeležio je jedan nastup za nacionalnu selekciju Srbije.


FOTO: FK Napredak

(06/02/2020 – Mačva) – Mačva potvrdila angažovanje još nekoliko novajlija

Uprava šabačke Mačve angažovala je još nekoliko novajlija za prolećnu polusezonu. Novi članovi crveno-crnih su Miloš Zukanović, Branko Mihajlović, Igor Stanojević i Nikola Milinković. Ranije smo izveštavali i o dolascima ostalih pojačanja. Prvom timu takođe je priključeno i nekoliko igrača iz omladinskog pogona Mačve – Branislav Knežević, Marko Dželebdžić, Stefan Trimanović, kao i kadet Ognjen Mijailović, dok sa prvim timom radi i golman Samurović.

Miloš Zukanović (23) je rođen u Splitu (Hrvatska), igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tokom karijere je nastupao za holandski NAC Breda, francuske timove Lens B, Red Star i Entente SSG, kao i kruševački Napredak. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Srbije (U18).

Branko Mihajlović (28) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama Partizana. Tokom karijere je nastupao za Teleoptik, Rad, Lovćen, Čukarički, Sinđelić, izraelske timove Hapoel Kfar Saba, Hapoel Petah Tikva i Hapoel Acre, kao i mađarski Diosgyori VTK.

Igor Stanojević (28) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao za Padinsku skelu, OFK Beograd, islandski Grindavik, BSK iz Borče, Rakovicu, makedonski Pelister, Metalac, Zemun i jermenske ekipe Shirak Gyumri i Banants.

Nikola Milinković (28) je rođen u Loznici, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je već nastupao za šabačku Mačvu, kao i uzbekistansku ekipu Sogdiana.

(06/02/2020 – Voždovac) – Mladi Nemanja Vučić je novo pojačanje Voždovca

Novo pojačanje ekipe Voždovca u finišu zimskog prelaznog roka je mladi Nemanja Vučić koji se odmah priključio novim saigračima.

Nemanja Vučić (23) je rođen u Kosovskoj Mitrovici, igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za Trepču, čačanske klubove Slobodu i Borac, kao i Novi Pazar. Tokom karijere je nastupao i za pribojski FAP, Zemun i Vojvodinu, odakle je i stigao na Dušanovac. Zabeležio je jedan nastup za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U21).


FOTO: FK Voždovac

(06/02/2020 – Inđija) – Još jedan ’’zmaj’’ ove zime pojačao ekipu Inđije

Dogovorom uprava dva kluba fudbaler Voždovca Stefan Purtić stigao je na pozajmicu u redove Inđije. On će zeleno-beli dres nositi do kraja aktuelne sezone.

Stefan Purtić (21) je rođen u Loznici, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Voždovac. Kao pozajmljeni igrač ’’zmajeva’’ nastupao je i za Radnički iz Obrenovca. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 16 superligaških nastupa za ekipu Voždovca, uz jedan postignut pogodak.


FOTO: FK Voždovac

(04/02/2020 – Radnik) – Golman Nikola Vasiljević na pozajmici u Surdulici

Surdulički Radnik će u prolećnom delu sezone biti jači za mladog golmana Nikolu Vasiljevića koji se tako kao pozajmljeni igrač vraća u klub u kome je stekao punu afirmaciju.

Nikola Vasiljević (23) je rođen u Nišu, igra na poziciji golmana, a tokom juniorske karijere nastupao je za niški Radnički i užičku Slobodu. Tokom seniorske karijere nastupao je za Slobodu, Radnički Niš, Radnik i Crvenu zvezdu, odakle se i vratio u Surdulicu na šestomesečnu pozajmicu. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17).


FOTO: FK Crvena zvezda

(04/02/2020 – Napredak) – Mladi Aleksandar Stanković do kraja sezone u Kruševcu

Uprava kruševačkog Napretka dogovorila je šestomesečnu pozajmicu mladog i izuzetno talentovanog golmana Aleksandra Stankovića.

Aleksandar Stanković (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji golmana, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao i za filijalu crveno-belih, beogradski Grafičar. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U18, U21).


FOTO: FK Crvena zvezda

(30/01/2020 – Spartak ŽK) – Nemanja Nikolić na šestomesečnoj pozajmici

Nekadašnji napadač ''golubova'', Nemanja Nikolić, vratio se u redove Spartaka, ovoga puta na šestomesečnu pozajmicu. On se već priključio ekipi koja se u Turskoj priprema za nastavak šampionata.

Nemanja Nikolić (27) je rođen u Kraljevu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za OFK Grbalj, ruski Rostov, kazahstanski Aktobe, Spartak, Partizan i Vojvodinu, gde je proveo prethodnu polusezonu kao pozajmljeni igrač crno-belih. Za novosadski klub je tokom jeseni zabeležio 9 nastupa, uz 3 postignuta pogotka.


FOTO: FK Spartak ŽK

(28/01/2020 – Čukarički) – Vinsent Eze je novo pojačanje ’’brđana’’

Beogradski Čukarički je predstavio novo pojačanje za predstojeću prolećnu polusezonu, a novi član ’’brđana’’ je Vinsent Eze koji je potpisao ugovor na dve i po godine.

Vincent Eze Okeuhie (26) je rođen u Lagosu (Nigerija), igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao za turski Kartalspor, kiparske ekipe Apollon Limassol, Nea Salamis i Omonia, tunižanski CA Bizertin, Metalac i Vojvodinu. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 17 superligaških nastupa za novosadski tim, uz 3 postignuta pogotka.


FOTO: FK Čukarički

(24/01/2020 – Partizan) – Iskusni Bojan Matić pojačao napad Partizana

Uprava Partizana je angažovala iskusnog napadača novosadske Vojvodine, Bojana Matića. On je potpisao ugovor na dve i po godine i već se pridružio novim saigračima koji se nalaze na pripremama u turskom Beleku.

Bojan Matić (28) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u fudbalskom klubu Jedinstvo iz Novog Bečeja. Tokom karijere je nastupao i za Sentu, Zemun, Loznicu, Mačvu, južnokorejski Seoul i Vojvodinu. Zabeležio je tokom aktuelne sezone 18 superligaških nastupa za novosadski klub, uz 9 postignutih pogodaka.


FOTO: FK Partizan

(24/01/2020 – Voždovac) – Voždovac doveo na pozajmicu Ivana Milosavljevića

Mladi fudbaler Ivan Milosavljević provešće narednih šest meseci u redovima Voždovca kao pozajmljeni fudbaler crno-belih.

Ivan Milosavljević (19) je rođen u Kragujevcu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Pre nego što je priključen prvom timu crno-belih nastupao je i za ekipu Teleoptika. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18, U19).


FOTO: FK Voždovac

(24/01/2020 – Vojvodina) – Još sedam novajlija u redovima Novosađana

Nakon angažovanja Lazara Stojsavljevića i Miljana Vukadinovića, o čijim dolascima smo već izveštavali, uprava novosadske Vojvodine je zajedno sa njima predstavila i preostala pojačanja. Novi igrači su Nikola Andrić, Nikola Mirić, Momčilo Mrkaić, Bogdan Mladenović, Stefan Đorđević, Konstantin Nika i Petar Pavlićević.

Nikola Andrić (27) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za Mladenovac, slovačku ekipu Podbrezova i Mladost iz Lučana, odakle je i stigao u Novi Sad. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 19 superligaških nastupa za lučanski tim.

Nikola Mirić (18) igra na poziciji desnog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je fudbalske klubove Vojvodina i Partizan.

Momčilo Mrkaić (29) je rođen u Trebinju, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u trebinjskom Leotaru. Tokom seniorske karijere nastupao je i za Bežaniju, beloruski Gomel, Zemun, BSK Borča, Drinu iz Zvornika, Radnik iz Bijeljine, Vitez, Zrinjski iz Mostara, ponovo Zemun, kao i Javor Matis, odakle je i stigao u Novi Sad.

Bogdan Mladenović (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u fudbalskom klubu Rad. Tokom seniorske karijere nastupao je za Žarkovo, Rad i portugalski Zil Vicente, odakle je i stigao u Novi Sad.

Stefan Đorđević (28) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama novosadske Vojvodine. Tokom karijere je nastupao i za novosadski Proleter, Spartak iz Subotice, Banat iz Zrenjanina, Voždovac, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, italijanske klubove Catania i Potenza, kao i Radnički iz Niša, odakle je i stigao u Novi Sad.

Konstantin Nika (26) je rođen u Rumuniji, igra na poziciji desnog beka, a ponikao je u Dinamu iz Bukurešta. Tokom karijere je nastupao i za italijanske ekipe Atalanta, Cesena, Avellino i Latina Calcio, kao i rumunske ekipe Dunarea Calarasi i Voluntari, odakle je i stigao u Novi Sad. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U19, U21), kao i seniorsku selekciju.

Petar Pavličević (19) je rođen u Crnoj Gori, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama OFK Titograd. Prethodnih godinu i po proveo je u redovima mladog tima portugalske Benfike. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U17, U19).


FOTO: FK Vojvodina

(23/01/2020 – Spartak ŽK) – Subotičani predstavili dva zimska pojačanja

Subotički Spartak je predstavio dva zimska pojačanja za nastavak šampionata, a ugovori su potpisani sa Milanom Milanovićem i Nikšom Vujanovićem.

Milan Milanović (25) je rođen u Bajinoj Bašti, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Slogu iz Bajine Bašte, Crvenu zvezdu i užičku Slobodu. Tokom seniorske karijere bio je član Slobode, Javor Matisa, Zlatibora i Novog Pazara.

Nikša Vujanović (18) je rođen u Crnoj Gori, igra na pozicijama napadača i desnog krila, a tokom juniorske karijere bio je član Lovćena i Partizana. Zabeležio je veći broj nastupa za nacionalnu selekciju Crne Gore (U17, U18, U19).


FOTO: FK Spartak ŽK

(23/01/2020 – Radnički Niš) – Mladi Milosav Sićović novo zimsko pojačanje Nišlija

Niški Radnički je dodatno pojačao konkurenciju na krilnim pozicijama angažovanjem mladog Milosava Sićovića koji se već priključio novoj ekipi.

Milosav Sićović (20) je rođen u Zemunu, igra na poziciji krilnog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i Internacional iz Beograda. Tokom seniorske karijere bio je član Dinama iz Vranja i beogradskog Sinđelića.


FOTO: FK Radnički Niš

(22/01/2020 – Mačva) – Šabačka Mačva pojačala konkurenciju na poziciji golmana

Novo zimsko pojačanje šabačke Mačve pojačaće konkurenciju na golmanskoj poziciji. Nova akvizicija crveno-crnih je mladi čuvar mreže Miloš Gordić.

Miloš Gordić (19) je rođen u Beogradu, igra na poziciji golmana, a ponikao je u fudbalskom klubu Crvena zvezda, odakle je i stigao u Šabac. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selkcije naše zemlje (U17, U18, U19).


FOTO: FK Crvena zvezda

(22/01/2020 – Javor Matis) – Ivanjičani ne staju, stiglo još jedno pojačanje

Ivanjički superligaš je u jednom danu predstavio čak tri pojačanja, a novi član Javor Matisa je mladi defanzivac Andrej Jakovljević.

Andrej Jakovljević (19) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog beka, a tokom karijere je nastupao za Brodarac i novosadsku Vojvodinu.


FOTO: FK Vojvodina

(22/01/2020 – Javor Matis) – Još dva značajna pojačanja u redovima Ivanjičana

Uprava Javor Matisa angažovala je još dva značajna zimska pojačanja za nastavak šampionata. Ugovore sa Ivanjičanima potpisali su Luka Luković i Rastko Šuljagić.

Luka Luković (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Tokom seniorske karijere je bio član Vojvodine, švajcarske ekipe Biel-Bienne, OFK Bačka, belgijske ekipe Mouscron i Čukaričkog. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U18, U19).

Rastko Šuljagić (24) je rođen u Zemunu, igra na poziciji golmana, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao i za nemačku ekipu Stuttgart II, ukrajinski Dnipro II, Olimpik iz Sarajeva, Inđiju, OFK Bačka, Rad i Radnički iz Pirota. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U18, U19).


FOTO: FK Javor Matis

(22/01/2020 – Inđija) – Mladi Aleksa Jovanović je novo pojačanje Inđije

Superligaš iz Inđije nastavlja da se pojačava za prolećnu polusezonu, a nova akvizicija je mladi i izuzetno talentovani Aleksa Jovanović.

Aleksa Jovanović (20) je rođen u Boru, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Bor i Radnički iz Niša, odakle je i stigao u Inđiju. Tokom aktuelne sezone za niški klub je zabeležio 5 superligaških nastupa. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U18).


FOTO: FK Inđija

(21/01/2020 – Crvena zvezda) – Prvo zimsko pojačanje šampiona je Seku Sanogo

Prvo zimsko pojačanje aktuelnog šampiona i lidera šampionata, ekipe Crvene zvezde, je iskusni vezni fudbaler Seku Sanogo. On je stigao na jednogodišnju pozajmicu i biće na raspolaganju stručnom štabu na startu druge faze priprema.

Sekou Sanogo (30) je rođen u Obali Slonovače, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Africa Sports. Po dolasku u Evropu nastupao je za švajcarske ekipe Thun, Laussane i Young Boys, a pre godinu dana postao je član saudijske ekipe Al-Ittihad. Zabeležio je dva nastupa za nacionalnu selekciju Obale Slonovače.


FOTO: FK Crvena zvezda

(20/01/2020 – Inđija) – Još dva zimska pojačanja u redovima Inđije

Fudbalski klub Inđija nastavlja da se pojačava za početak prolećne polusezone, a nove akvizicije su golman Marko Knežević i napadač Miroslav Marković.

Marko Knežević (30) je rođen u Beogradu, igra na poziciji golmana, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao i za Teleoptik, Metalac, Kolubaru, banjalučki Borac, Banat, Radnički 1923, Bežaniju, Javor Matis, Smederevo, Voždovac i Radnički Niš, odakle je i stigao u Inđiju.


FOTO: FK Inđija

Miroslav Marković (30) je rođen u Aranđelovcu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao i za slovenačku Krku, češke ekipe Banik Ostrava, Časlav, Graffin Vlasim, Viktoria Žižkov, Dukla Prag, Češke Budejovice, Zbrojovka Brno, Slovan Liberec, Bohemians 1905 i SKA Habarovsk, slovački Ružomberok, grčki AEL Kalloni i marokansku ekipu Hassania, odakle je i stigao u Inđiju.


FOTO: FK Inđija

(20/01/2020 – Radnički Niš) – Nišlije vratile iskusnog golmana Borivoja Ristića

Fudbalski klub Radnički je angažovao još jedno značajno pojačanje za nastavak šampionata. U Niš se vratio iskusni golman Borivoje Ristić.

Borivoje Ristić (36) je rođen u Leskovcu, a tokom juniorske karijere bio je član Partizana i Smedereva. Kasnije je nastupao i za Dubočicu, Mačvu, Vojvodinu, slovačku ekipu Rimavska Sobota, Metalac, užićki Slobodu, Teleoptik, BASK, Novi Pazar, Čukarički, Radnik, slovenački Rudar iz Velenja, grčki Panserraikos, Radnički iz Niša i grčki AE Larisa, odakle se i vratio u Niš.


FOTO: FK Radnički Niš

(19/01/2020 – Javor Matis) – Još jedan povratnik u redovima Ivanjičana

U fudbalski klub Javor Matis se u toku zimskog prelaznog roka vratio još jedan nekadašnji prvotimac, a ovoga puta reč je o veznom fudbaleru Zoranu Švonji. On se ugovorom obavezao na trogodišnju saradnju.

Zoran Švonja (23) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Veternik, Vojvodinu i ČSK Čelarevo. Karijeru je potom nastavio u Italiji gde je bio član Salernitane i Parme, zatim je nastupao za Donji Srem, Javor Matis i OFK Bačka, a u Ivanjicu se vratio iz Bugarske gde je bio član Lokomotive iz Sofije.


FOTO: FK Javor Matis

(17/01/2020 – Voždovac) – Mladi Edin Ajdinović sada i zvanično ’’zmaj’’

Nakon šestomesečne pozajmice iz redova Crvene zvezde uprava fudbalskog kluba Voždovac dogovorila je transfer mladog i izuzetno talentovanog Edina Ajdinovića koji je sada i zvanično fudbaler ’’zmajeva’’. Prethodnih dana profiesionalne ugovore potpisali su i talentovani omladinci Dragan Stoisavljević koji je jesenas već debitovao za prvi tim  i Pavle Radulović koji je sada priključen prvom timu, dok je stipendijski ugovor potpisao Stefan Pirgić.

Edin Ajdinović (18) igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Prošle godine je nastupao za crveno-bele u UEFA Youth League gde je zabeležio 5 nastupa. Nakon toga je prethodnu polusezonu proveo u Voždovcu kao pozajmljeni igrač.


FOTO: FK Voždovac

(17/01/2020 – Radnički Niš) – Nišlije predstavile još dva zimska pojačanja

Niški Radnički je predstavio još dva zimska pojačanja, a novi igrači vicešampiona Srbije su Bojan Letić i Stefan Milosavljević.

Bojan Letić (27) je rođen u Brčkom, igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipu Jedinstva iz rodnog grada. Tokom seniorske karijere bio je član Kozare iz Gradiške, Borca iz Šamca, Veleža iz Mostara, slovačke ekipe MSK Zilina, češke MFK Karvina i Sarajeva, odakle je i stigao u Niš. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine (U21).


FOTO: FK Radnički Niš

Stefan Milosavljević (27) je rođen u Kruševcu, igra na poziciji veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Napretka. Kasnije je nastupao i za Mladost iz Lučana, mađarski Putnok, Borac Bivolje, Zemun, makedonski Sileks i Mačvu, odakle je i stigao u Niš. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 19 superligaških nastupa za šabački tim.


FOTO: FK Radnički Niš

(17/01/2020 – Mladost) – Lučanci potvrdili angažovanje prva dva pojačanja

Stručni štab lučanske Mladosti potvrdio je uoči polaska za Antaliju na drugu fazu priprema da su prva dva pojačanja iskusni povratnik Petar Jovanović i bivši kapiten Metalca Aleksandar Ješić.

Petar Jovanović (37) je rođen u Tuzli, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za užičku Slobodu, Mladenovac, rumunske klubove Vaslui, Politehnika i Kluž, Rad, užičko Jedinstvo, Radnički iz Niša, Voždovac, Čukarički, Mladost i Zlatibor, odakle se i vratio u Lučane.


FOTO: FK Mladost Lučani

Aleksandar Ješić (25) je rođen u Gornjem Milanovcu, igra na poziciji desnog krila, a tokom juniorske karijere nastupao je za Metalac i Borac iz Čačka. Tokom seniorske karijere bio je član Borca iz Čačka, OFK Beograda, Voždovca i Metalca, odakle je i stigao u Lučane.


FOTO: FK Metalac

(17/01/2020 – Čukarički) – Prvo pojačanje i tri produžetka ugovora na Banovom brdu

Uprava ’’brđana’’ bila je ovih dana aktivna, a rezultat su tri produžetka ugovora i prvo zimsko pojačanje. Ugovore su produžili  prvotimci Darko Puškarić, Miladin  Stevanović i Milutin Vidosavljević, dok je prva akvizicija mladi Milan Savić koji je potpisao ugovor na tri i po godine.

Milan Savić (19) je rođen u Bijeljini, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. U Beograd stiže iz belgijskog Mehelena gde je proveo prethodnih godinu i po dana. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine (U17, U18, U19, U21).


FOTO: FK Crvena zvezda

(17/01/2020 – Javor Matis) – Ivanjičani angažovali još jedno zimsko pojačanje

Ivanjički Javor Matis angažovao je još jedno zimsko pojačanje, ovoga puta u napadačkoj liniji tima. Novi član kluba je Saša Varga koji se ugovorom obavezao na dvoipogodišnju saradnju.

Saša Varga (26) je rođen u belgijskom Liježu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere bio je član beogradskog Rada. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, BASK, Rad, Teleoptik, špansku ekipu Jumilla, Bežaniju, Sinđelić i slovenačke ekipe Brda i Radomlje.


FOTO: FK Javor Matis

(16/01/2020 – Napredak) – Kruševljani predstavili još dva zimska pojačanja

Kruševački Napredak je pred polazak u Antaliju predstavio još dva pojačanja za prolećnu polusezonu, a novi ’’čarapani’’ su Miloš Mijić i Dušan Stević.

Miloš Mijić (30) je rođen u Zemunu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere bio je član Crvene zvezde i beogradskog Hajduk. Tokom seniorske karijere nastupao je za Hajduk, Radnički iz Nove Pazove, OFK Beograd, slovenačke Domžale, Donji Srem, Novi Pazar, Mladost iz Lučana, Metalac, Radnik iz Surdulice, Slobodu iz Tuzle i Budućnost iz Podgorice, odakle je i stigao u Kruševac.

Dušan Stević (24) je rođen u Brusu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za kragujevački Radnički, Šumadiju 1903, grčki Panserraikos, makedonski Rabotnički i beogradski Rad, odakle je i stigao u Kruševac. Tokom aktuelne sezone za klub sa Banjice je zabeležio 6 superligaških nastupa.

(16/01/2020 - Mačva) – Dva povratnika i jedan novajlija pojačali šabačku Mačvu

Ekipa Mačve će na proleće biti jača za trojicu kvalitetnih igrača, potvrđeno je u šabačkom klubu. Povratnici u redove crveno-crnih su Petar Gigić i Ivan Obrovac, dok je novajlija iskusni golman Mladen Živković.

Petar Gigić (22) je rođen u Prištini, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere bio je član Radničkog iz Niša i OFK Beograda. Tokom seniorske karijere nastupao je Mačvu, a potom i beogradski Partizan, odakle se i vratio u Šabac kao pozajmljeni igrač crno-belih. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18, U19). Tokom aktuelne sezone zabeležio je samo jedan superligaški nastup za ekipu Partizana.


FOTO: FK Mačva

Ivan Obrovac (33) je rođen u Šapcu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u mlađim kategorijama bio je član beogradskog Rada. Tokom seniorske karijere nastupao je za BSK Borča, kragujevački Radnički, Hajduk iz Kule, Novi Pazar, Mačvu i Mladost, odakle se i vratio u Šabac. Tokom aktuelne sezone zabeležio je samo 5 superligaških nastupa za lučanski klub.


FOTO: FK Mačva

Mladen Živković (30) je rođen u Požarevcu, igra na poziciji golmana, a tokom juniorske karijere nastupao je za Carevac i VGSK iz Velikog Gradišta. Tokom seniorske karijere branio je za Slogu iz Petrovca na Mlavi, Smederevo, Donji Srem, bugarski Chernomorets Burgas, Sinđelić, Novi Pazar, Radnički Niš, norveški Mjondalen, Rad i Mladost, odakle je i stigao u Šabac. Tokom aktuelne sezone zabeležio je samo 4 superligaška nastupa za lučanski klub.


FOTO: FK Mačva

(14/01/2020 - Inđija) - Predstavljena nova tri pojačanja pristigla u ekipu Inđije

Uprava fudbalskog kluba Inđija predstavila je nova tri zimska pojačanja. Novi članovi zeleno-belih su Ognjen Krasić, Luka Cucin i Vojin Pavlović.

Ognjen Krasić (31) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, tuzlansku Slobodu, Vojvodinu, novosadski Proleter, kazahstanske klubove Taraz i Tobol Kosatanay, uzbekistanski Nasaf Qarshi, jermenski Banants i Voždovac, odakle je i stigao u Inđiju. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19). Tokom aktuelne sezone za ’’zmajeve’’ je zabeležio 15 superligaških nastupa, uz jedan postignut pogodak.


FOTO: FK Inđija

Luka Cucin (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog beka, a u mlađim kategorijama nastupao je za Srem iz Jakova i Partizan. Tokom seniorske karijere nastupao je za Teleoptik, Partizan i subotički Spartak. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U18). Tokom aktuelne sezone zabeležio je 5 superligaških nastupa za ’’golubove’’. U Inđiju je stigao kao pozajmljeni igrač crno-belih.


FOTO: FK Inđija

Vojin Pavlović (26) je rođen u Crnoj Gori, igra na poziciji veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za ekipe Zora Spuž, OFK Grbalj, Mladost iz Podgorice i OFK Titograd, odakle je i stigao u Inđiju.


FOTO: FK Inđija

(14/01/2019 – Voždovac) – Mladi Aleksa Janković prvo pojačanje ’’zmajeva’’

Prvo pojačanje ekipe Voždovca u aktuelnom zimskom prelaznom roku je mladi Aleksa Janković kome je to prvi profesionalni ugovor.

Aleksa Janković (19) je rođen u Požarevcu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom jesenjeg dela aktuelne sezone bio je član Teleoptika, filijale crno-belih. Zabeležio je dva nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19).


FOTO: FK Voždovac

(13/01/2020 – Javor Matis) – Nemanja Mladenović četvrto pojačanje Ivanjičana

Uprava Ivanjičana radi ’’punom parom’’, pa je predstavljeno i četvrto zimsko pojačanje. Reč je o Nemanji Mladenoviću koji je potpisao ugovor na godinu i po dana.

Nemanja Mladenović (26) je rođen u Valjevu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama OFK Beograda. Tokom seniorske karijere nastupao je za Kolubaru, Metalac, norveški Bodo/Glimt, Zemun, grčku Larisu, OFK Bačka i Spartak, odakle je i stigao u Ivanjicu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19), a na 8 nastupa postigao je 2 pogotka. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 8 superligaških nastupa za subotički tim.


FOTO: FK Javor Matis

(11/01/2020 – Javor Matis) – Ivan Vasiljević treće pojačanje Ivanjičana

Treće pojačanje Ivanjičkog Javor Matisa u aktuelnom zimskom prelaznom roku je mladi defanzivac Ivan Vasiljević koji se obavezao na dvoipogodišnju saradnju.

Ivan Vasiljević (21) igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao i za beogradsku Lokomotivu, ČSK Čelarevo i slovenački Rudar iz Velenja.


FOTO: FK Javor Matis

(11/01/2020 – TSC) – Predstavljeno i drugo zimsko pojačanje TSC-a

Uprava superligaša iz Bačke Topole angažovala je još jedno značajno pojačanja za prolećni nastavak šampionata. Ugovor je potpisan sa mladim veznim fudbalerom Vasilijem Đurićem.

Vasilije Đurić (21) je rođen u Subotici, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Nastupao je i za ekipe OFK Beograda i Sinđelića, odakle je i stigao u TSC. Tokom minule jeseni zabeležio je 22 prvoligaška nastupa i postigao 6 pogodaka.


FOTO: FK TSC

(10/01/2020 – Napredak) – Kruševljani angažovali prvo zimsko pojačanje

Prvo pojačanje kruševačkog Napretka u zimskom prelaznom roku je crnogorski internacionalac Milan Vušurović koji se obavezao na dvogodišnju saradnju.

Milan Vušurović (24) je rođen na Cetinju, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Lovćen, Budućnost, letonsku ekipu Riga, kao i bugarske ekipe Vereya i Botev. Zabeležio je jedan nastup za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U19), uz jedan postignut pogodak.


FOTO: FK Lovćen

(10/01/2020 – Radnički Niš) – Nišlije predstavile još dva zimska pojačanja

Uprava niškog Radničkog angažovala je na dan početka priprema dva značajna pojačanja za nastavak sezone. Ugovore su potpisali iskusni povratnik Nemanja Kojić i mladi Ognjen Bjeličić.

Nemanja Kojić (29) je rođen u Loznici, igra na poziciji klasičnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Tokom seniorske karijere nastupao je za Rad, Partizan, turske ekipe Gazientep i Istanmbulspor, Radnički iz Niša, kazahstanski Ordabasy, japanski Tokyo Verdi i kruševački Napredak, odakle je i stigao u Niš. Tokom aktuelne sezone za kruševački klub je zabeležio 9 superligaških nastupa, uz jedan postignut pogodak. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reperezentativne selekcije naše zemlje (U19, U21).


FOTO: FK Radnički Niš

Ognjen Bjeličić (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a u mlađim kategorijama nastupao je za ekipe Crvene zvezde i Rada. Tokom seniorske karijere nastupao je za Sinđelić i Inđiju, odakle je i stigao u Niš. Tokom aktuelne sezone za tim iz Inđije  je zabeležio 17 superligaških nastupa, bez postignutog pogotka. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reperezentativne selekcije naše zemlje (U16).


FOTO: FK Radnički Niš

(09/01/2020 – Javor Matis) – Mladi Luka Radivojević drugo pojačanje Ivanjičana

Drugo zimsko pojačanje ivanjičkog Javor Matisa je mladi Luka Radivojević, dojučerašnji kapiten Jedinstva iz Uba.

Luka Radivojević (20) je rođen u Valjevu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama Jedinstva iz Uba. To je ujedno i jedini klub za koji je nastupao tokom seniorske karijere.


FOTO: FK Javor Matis

(08/01/2020 - Vojvodina) - Novo pojačanje u redovima novosadske Vojvodine

Novosadska Vojvodina je danas ozvaničila saradnju sa mladim Lazarom Stojsavljevićem koji je još pre nekoliko dana sa ekipom započeo zimske pripreme. On se ugovorom obavezao na četvorogodišnju vernost ''staroj dami''.

Lazar Stojsavljević (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za engleske klubove Woking, Millwall i Newport County, odakle je i stigao u Novi Sad.


FOTO: FK Vojvodina

(08/01/2020 - Inđija) - Miloš Mihajlov je prvo pojačanje zeleno-belih

Nakon početka zimskih priprema rukovodstvo fudbalskog kluba Inđija započelo je proces angažovanja pojačanja za prolećni nastavak šampionata. Prvo pojačanje je iskusni defanzivac Miloš Mihajlov.

Miloš Mihajlov (36) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u beogradskom Voždovcu. Kasnije je nastupao za Partizan, turski Konyaspor, rumunski Politehnica Iasi, kineski Changchun Yatai, kazahstanki Zhatysu, nirveški Sandnes ulf i ponovo Voždovac, odakle je i stigao u Inđiju. Tokom aktuelne sezone zabeležio je samo 5 superligaških nastupa za beogradski tim, bez postignutog pogotka.


FOTO: FK Inđija

(06/01/2020 - Radnički Niš) - Nišlije angažovale još dva zimska pojačanja

Uprava niškog Radničkog angažovala je još dva pojačanja za prolećni deo šampionata. Ugovore su potpisali iskusni igrači Aleksandar Pejović i Nemanja Subotić.

Aleksandar Pejović (29) je rođen u Požegi, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Slogu, Radnički 1923, Slobodu iz Užica, francuski Trelissac, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i beloruski Dinamo Minsk, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: FK Mladost (Arhiva)

Nemanja Subotić (27) je rođen u  , igra na poziciji centralnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Bežaniju, Budućnost iz Dobanovaca, Vojvodinu, slovački SFK Sered i kazahstanski Taraz, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: FK Radnički Niš

(04/01/2020 - Vojvodina) - Miljan Vukadinović i zvanično član Vojvodine

Dosadašnji prvotimac kruševačkon Napretka, Miljan Vukadinović, priključio se danas na startu priprema ekipi Vojvodine čiji član će prema potpisanom ugovoru biti do juna 2022.godine.

Miljan Vukadinović (27) je rođen u Beogradu, igra na poziciji krilnog napadača, a tokom juniorske karijere bio je član Rada i beogradskog Hajduka. Tokom seniorske karijere nastupao je za češke klubove MAS Taborsko, Mlada Boleslav i Slavija Prag, a potom za Zemun i Napredak. Za kruševački tim je tokom minule jeseni zabeležio 13 superligaških nastupa, uz 4 postignuta pogotka.

(28/12/2019 - Javor Matis) - Defanzivac Ivan Rogač karijeru nastavlja u Ivanjici

Prvo zimsko pojačanje ekipe Javor Matisa je dosadašnji prvotimac Inđije, defanzivac Ivan Rogač, koji je sa Ivanjičanima potpisao dvogodišnji ugovor.

Ivan Rogač (27) je rođen u Nikšiću. igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tokom karijere je nastupao za Rad, BSK iz Borče, ukrajinski Volyn Lutsk, Vojvodinu, OFK Beograd, OFK Bačka, Zemun i Inđiju, odakle je i stigao u Ivanjicu. Tokom aktuelne superligaške sezone odigrao je svih 20 mečeva za ekipu Inđije, uz jedan postignut pogodak.


FOTO: FK Javor Matis

(27/12/2019 - TSC) - Prvo zimsko pojačanje TSC-a stiže iz kruševačkog Napretka

Ekipa TSC-a će na proleće biti jača za Đuru Zeca, dosadašnjeg prvotimca kruševačkog Napretka, koji je predstavljen u prostorijama superligaša iz Bačke Topole.

Đuro Zec (29) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a tokom juniorske karijere nastupao je za TSK Temerin i Vojvodinu. Tokom seniorske karijere nastupao je za ČSK Čelarevo, Mladost iz Bačkog Jarka, Srem iz Sremske Mitrovice, Proleter iz Novog Sada, Donji Srem, Borac iz Čačka, Voždovac, Krupu i Napredak. Tokom aktuelne sezone za ''čarapane'' je zabeležio 19 nastupa, uz 4 postignuta pogotka.


FOTO: FK TSC

(23/12/2019 – Radnički Niš) – Iskusni Mario Maslać je prvo zimsko pojačanje Nišlija

Uprava niškog Radničkog angažovala je prvo zimsko pojačanje, iskusnog defanzivca Marija Maslaća koji će se ekipi priključiti na startu priprema koji je zakazan za 10.januar.

Mario Maslać (29) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog beka, a u mlađim kategorijama nastupao je za Novi Sad i Vojvodinu. Tokom seniorske karijere nastupao je za Veternik, Borac iz Čačka, hrvatski Osijek, Vojvodinu, kazahstanski Irtysh, letonsku Rigu, kao i makedonske ekipe Belasica i Akademija Pandev. Zabeležio je i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U21).


FOTO: FK Radnički Niš