Jučerašnjim okupljanjem i prvim treningom započele su zimske pripreme ekipe Vojvodine za nastavak superligaškog takmičenja.

Fudbaleri i stručni štab novosadske Vojvodine okupili su se juče u FC ’’Vujadin Boškov’’ na startu priprema za prolećni deo sezone. Na prvom treningu šef stručnog štaba Nenad Lalatović je mogao da računa na 19 igrača. Na spisku prisutnih igrača nalazili su se: Mladen Devetak, Ranko Veselinović, Siniša Saničanin, Igor Jeličić, Nikola Vasiljević, Aranđel Stojković, Marko Đurišić, Nikola Drinčić, Miljan Vukadinović, Miodrag Gemović, Petar Bojić, Dejan Zukić, Marko Bjeković, Mirko Topić, Mihajlo Nešković, Bojan Matić, Ognjen Đuričin, Nemanja Čović i Jovan Kokir. Zbog lekarskih pregleda odsutni su bili golmani Emil Rockov, Nikola Simić i Nemanja Toroman, koji su se ekipi priključili tek na popodnevnom treningu.

Novajlija na prvom treningu bio je Miljan Vukadinović (28), desnokrilni fudbaler koji je u redove Vojvodine stigao iz kruševačkog Napretka, za koji je minule polusezone odigrao 14 utakmica, postigao četiri gola i zabeležio pet asistencija. On je sa Novosađanima potpisao ugovor do juna 2022. godine. Takođe, na jučerašnjem treningu prisutan je bio i mladi desni bek Marko Bjeković (19), koji je prethodnu polusezonu proveo na pozajmici u Kabelu, a ostaje da se vidi da li će u nastavku sezone nositi dres Vojvodine ili će i drugi deo prvenstva provesti u timu koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Uz dozvolu trenera, jučerašnje okupljanje propustili su Eze Vinsent i Đorđe Đurić, koji će se već za koji dan pridružiti svojim saigračima, a na popodnevnom treningu to je trebalo da učini i Lazar Stojsavljević (21), doskorašnji štoper Njuport Kauntija, trenutno 14-plasiranog tima engleske četvrte lige. Prošle polusezone, on je odigrao jednu utakmicu za taj tim i očekuje se da će u narednim danima potpisati profesionalni ugovor sa Vojvodinom.

Što se tiče igrača koji su bili minule jeseni bili članovi ’’stare dame’’ na jučerašnjem treningu nije bilo Nikole Petkovića i Željka Filipovića, koji su raskinuli ugovore sa klubom, kao ni Milana Lazarevića, Nemanje Vučića i Nemanje Nikolića, na koje šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović više ne računa i stoga je izvesno da će u ovom prelaznom roku promeniti sredinu.

Šef stručnog štaba novosadskih crveno-belih Nenad Lalatović istakao je da će tokom prelaznog roka biti još aktivnosti na dovođenju adekvatnih pojačanja:

’’Očekuju nas teške pripreme, a za sada nam je došao jedan novi igrač. Očekujem da ih dođe još nekoliko, jer otišla su petorica, a koliko ih ode, toliko treba i da ih dođe. Takođe, sve to treba pripremiti i uigrati, kako bismo na proleće bili oni pravi. Vukadinović je kvalitetan igrač i sigurno će biti veliko pojačanje za nas, a dok sam bio trener Čukaričkog i Radničkog, protiv mojih tadašnjih timova je bio možda i najbolji na terenu, te sam uveren da će nam na krilnim pozicijama pomoći u borbi za Evropu.’’

Mladi stručnjak je najavio da će u ponedeljak održati sastanak sa predsednikom Vojislavom Gajićem i generalnim direktorom Dušanom Bajatovićem u vezi sa dovođenjem još nekih igrača, prvenstveno Momčila Mrkaića (Javor), Bogdana Mladenovića (Žil Visente), Marka Petkovića (slobodan igrač) i Stefana Đorđevića (Radnički). Takođe, tokom obraćanja prisutnim novinarima naglasio je da postoji nekoliko ozbiljnih ponuda za mladog prvotimca Mirka Topića, ali da je stav kluba takav da on treba da ostane igrač Vojvodine barem do kraja sezone.

Fudbaleri Vojvodine će u FC ’’Vujadin Boškov’’ trenirati do 23. januara, a dan kasnije će otputovati u Tursku gde će obaviti dvonedeljne pripreme.

FOTO: FK Vojvodina