Beograd: Radno na Banjici, započele zimske pripreme ’’građevinara’’

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 1471

Okupljanjem i prvim treningom započele su pripreme ekipe Rada za prolećni nastavak šampionata u kome je primarni cilj opstanak u elitnom rangu.

Novi stručni štab superligaša Rada izvršio je danas prozivku igrača na startu priprema za prolećnu polusezonu, a nakon toga održan je i prvi ovogodišnji trening. Prisutno je bilo 29 igrača, dok su opravdano odsutni bili Perendija, Nikolić, Milošević i Mićanović.

Prilikom obraćanja predstavnicima medija sportski direktor ’’građevinara’’ Ardijan Đokaj govorio je o aktuelnom prelaznom roku:

’’Za razliku od drugih timova koji se izjašnjavaju putem medija o navodnim ponudama njihovim igračima, mi imamo  više ponuda za naše igrače. Međutim, naš stav je da niko od igrača ne može da ide i nismo od onih koji žele da jeftino rasprodaju igrački kadar. Sve ponude su arhivirane do leta, dakle nema odlazaka sa Banjice. Što se tiče pojačanja naše najveće pojačanje je trener Marko Mićović, a od igrača to su naši mladi igrači Riznić, Busnić, Roganović i da više ne nabrajam. Ako se na tržištu pojavi  neko ime koje poznajemo i koje donosi kvalitet naravno da ćemo reagovati. U pregovorima smo sa dva-tri igrača, ali imena ne mogu da saopštim do konačnog dogovora.’’

On je potom govorio i o planu priprema koje će biti podeljene u dve faze i tokom kojih će biti odigrano više kontrolnih utakmica:

’’Radićemo na Banjici do 23.janura i već smo zakazali dve prijateljske  utakmice, protiv Čukaričkog (18.januara) i Sinđelića (22.janura). Potom se 23.januara ekipa seli u Grčku, u mesto Prefkohori, a povratak je planiran za 6.februar. Predviđene su i tamo četiri kontrolne utakmice, a o protivnicima ćete biti naknadno obavešteni.’’

 Inače, stručni štab je nakon dolaska Marka Mićovića pretrpeo male izmene. Dosadašnjim trenerima Gluščeviću, Tomaševiću i Gašiću pridružili su se Miodrag Anđelković, Dobrivoje Mutavdžić i Đorđe Racić, dok je dosadašnji kondicioni trener Uroš Šuljagić dobio odrešene ruke u izboru nove sredine.

FOTO: FK Rad

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte