Šabačka Mačva je započela pripreme za prolećni nastavak šampionata u kome će pokušati da zadrži superligaški status.

Fudbaleri Mačve danas su startovali sa pripremama za nastavak prolećnog dela prvenstva u Super ligi Srbije. S obzirom da prelazni rok traje sve do kraja januara i u taboru crveno-crnih očekuju se dolasci novih i odlasci dosadašnjih igrača, a Šapčani će u skladu sa svojim mogućnostima pojačati ekipu i krenuti u borbu za opstanak u superligaškom takmičenju i naredne sezone, ističe šef struke Dragan Aničić:

’’Potrudićemo se da u narednom periodu dovedemo igrače u skladu sa mogućnostima koje trenutno klub ima i da dočekamo jači drugi deo prvenstva. Sigurno je da ćemo biti jači, jer ćemo pripremni deo provesti zajedno, a to ima veliki značaj za ekipu i dobre rezultate. Mogu da obećam da ćemo bolje izgledati na terenu u smislu agresivnosti, discipline i nadam se da ćemo se u maju svi radovati opstanku u ligi. Verujem da to možemo iako je bodovni zaostatak veliki.“

Do utorka, 21. Januara, fudbaleri Mačve će trenirati u Šapcu, a narednih desetak dana baza crveno-crnih biće na Ohridu. „U toku sledeće nedelje smo u Šapcu, imaćemo dva treninga dnevno. Od 21.januara ćemo se pripremati na Ohridu, gde je planirano odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica. Dva meča ćemo odigrati i po povratku u Šabac, a termini su 05. i 08. februar.

Iz omladinskog pogona prvom timu će se priključiti Stefan Trimanović, Branislav Knežević, Marko Dželebdžić, golman Filip Samurović i Đorđe Belić, igrač Mačve koji je bio na pozajmici u Loznici. Iz Mačve su otišli golman Dušan Puletić, Mile Vujasin, Filip Čermelj i Nikola Ašćerić.

Nastavak prolećnog dela prvenstva planiran je za polovinu februara, a Šapčani u prvom meču u okviru 21. kola Super lige Srbije dočekuju ekipu Rada.

FOTO: FK Mačva