Surdulički Radnik je nakon jednomesečne pauze započeo pripreme za nastavak aktuelne sezone u kome se od ekipe očekuju mnogo bolji rezultati.

Prozivkom igrača fudbalski klub Radnik je zvanično započeo pripreme za prolećnu polusezonu u okviru Super lige Srbije, a prozivci je prisustvovao kompletan igrački kadar koji je nastupao u jesenjem delu šampionata. Prvog dana zimskih priprema obavljeni su lekarski pregledi i testiranje igrača, nakon čega su usledili prvi treninzi na terenu sa veštačkom podlogom, teretani i sportskoj sali. Prvi deo priprema u trajanju od dve nedelje ekipa će provesti u Srbiji, a 25.januara Surduličani će se preseliti u Antaliju gde će obaviti drugu fazu priprema. Planirano je da ekipa Radnika odigra pet kontrolnih utakmica, jednu u Surdulici i četiri na pripremama u Antaliji.

Predsednik kluba, Stanislav Tončev, obratio se na startu priprema igračima i stručnom štabu. Najpre se nakratko osvrnuo na prethodnu polusezonu, a potom je govorio i o planovima kluba za predstojeći period:

’’Želim svima uspešnu novu godinu i želim da nam svima bude uspešnija od svih prethodnih.  Kada se osvrnemo na prethodnu polusezonu mogu reći da generalno nismo zadovoljni i smatram je neuspešnom. Mesto na tabeli na kome smo završili na kraju polusezone govori da je polusezona bila jako neuspešna, a uzimam u obzir podatak koji pokazuje kako sa igračkim kadrom stoje i kako se organizuju ostale ekipe u ligi. Cilj u narednoj polusezoni podrazumevaće, pored izbegavanja mesta u baražu, da budemo drugačiji po pitanju organizacije kluba. Nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu i da paralelno sa tim dovodimo stručne ljude. Imamo vrhunski stručni štab na čelu sa Simom Krunićem, a sve reči hvale mogu se uputiti njegovim saradnicima, Dejanu Đuričiću koji se izuzetno dobro bavi trenažnim procesom, Goranu Jociću i Neši Kostiću, a stručni štab će se za par dana pojačati i sa jednim od najboljih mladih kondicionih trenera u zemlji, Vladanom Popovićem. Dakle, stvoreni su svi uslovi za podizanje trenažnog procesa i kondicije igrača na mnogo viši nivo, te samim tim možemo tražiti i drugačiju i bolju igru. Ako funkcionišemo u narednom periodu kao jedna porodica i kvalitetan kolektiv, kao pravi tim, verujem da nećemo imati problem opstanka u ligi. Želim svima uspešnu polusezonu sa što manje povreda, što više premija i što više bodova.’’

Nakon obraćanja predsednika kluba prisutne je pozdravio i sportski direktor Darko Gašić koji je takođe govorio o planovima za naredni period: 

’’Poželeo bih svima da nam naredna polusezona bude uspešnija. U narednim danima prezentovaćemo način kako ćemo mi to biti drugačiji, šta ćemo to da radimo kao klub, kako ćemo se organizovati i to sve samo sa jednim ciljem, da uslovi za rad budu bolji, a sa njima i rezultati. Srećno u novoj polusezoni i ja verujem da ćemo mi biti ne samo iznad sadašnje pozicije, već i mnogo bliži plej-ofu.’’

Šef stručnog štaba Simo Krunić svima je poželeo uspešan rad i uspešnu predstojeću polusezonu, pozivajući igrače da u vreme pripremnog perioda daju svoj maksimum u nametanju za svoja mesta u timu:

’’Ima dosta igrača i konkurencija je samim tim veća. Igrači koji su imali kontinuiranu minutažu u prošloj polusezoni nastaviće tako i na početku priprema, no u zavisnosti od rada i zalaganja morate se svi ravnopravno izboriti i nametnuti za svoje pozicije. Imaćete nove zahteve od stručnog štaba. Imaćemo i dosta vremena za organizaciju i pripremu i da tako spremni uspešno započnemo pa i završimo preostali deo sezone.’’

FOTO: FK Radnik