Derbi meč 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na Banovom brdu gde ekipa Čukaričkog dočekuje gradskog rivala i lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Dueli ovih klubova uvek su izuzetno kvalitetni i uzbudljivi, pa bez obzira na činjenicu da je tradicija na strani gostiju treba očekivati sjajnu utakmicu.

Domaćini su tokom minule jeseni ostvarili dvanaest pobeda, uz četiri remija i četiri poraza, pa sa 40 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. Crveno-beli su tokom minule jeseni zabeležili osamnaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 55 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. Prethodni duel ovih rivala odigran je na kraju jesenje polusezone na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a ekipa Crvene zvezde tada je slavila rezultatom 3:1(1:1). Golove za crveno-bele postigli su Nemanja Milunović, Milan Pavkov i Aleksa Vukanović, dok je jedini pogodak za ’’brđane’’ postigao Luka Stojanović.

U taboru domaćina ne nedostaje samopouzdanja, bez obzira na činjenicu da u goste dolazi aktuelni šampion i lider šampionata. Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Aleksandar Veselinović ističe da će meč sa Crvenom zvezdom biti praznik, a da će njegov tim tražiti svoju šansu da ostvari trijumf:

’’Imamo veoma težak raspored u nastavku sezone, ali ne samo zbog prva dva meča protiv Crvene zvezde i Radničkog iz Niša. Posle toga nam dolazi Voždovac, pa idemo u Lučane, pa nam dolazi Spartak, pa idemo u Ivanjicu. Sve te utakmice su fantastično teške, ali shodno izazovu moramo da budemo pravi na svakoj. Meč sa Crvenom zvezdom će biti praznik. Želim da moji igrači izađu na teren kao glumci kad se spremaju za binu, da uživaju i imaju pozitivnu energiju. Opredeljenje će biti kao i za svaki drugi meč, želja je da dobijemo utakmicu. Apsolutno poštujemo Zvezdinu istoriju i tradiciju, uz maksimalnu pažnju i zahvalnost za sve što su uradili za naš fudbal. Međutim, moramo da tražimo svoju šansu. Posle ove utakmice razmišljaćemo o Radničkom, koji je svakako već nekoliko godina po svemu jedan od mnogo jakih klubova na osnovu trenutnog stanja u srpskom fudbalu.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa novim stručnim štabom, ali je ambicija ista, odbrana šampionske titule. Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da se ne plaši teškog rasporeda na startu prolećne polusezone i da je najvažnije u svakom duelu sa kakvom ’’glavom’’ izađete na teren:

’’Jedino očekivanje koje možete da imate u Crvenoj zvezdi je pobeda. Tako radimo, treniramo i ponašamo se. Naravno, moramo da gledamo i protivnika. Čukarički je dobra ekipa koja ima spoj mladih i iskusnih igrače. Imaju stabilnost koju im je doneo predsednik Obradović, napravili su dobar sistem i očekujem nadigravanje. Igraju visok presing, imaju kapitena Docića koji sjajno izvodi prekide, tu su Tedić i Šapić koji to dobro koriste, tu je mladi Vidosavljević, zatim Kovač koji je Zvezdino dete i svi oni će imati motiv da se pokažu protiv nas. Imamo težak raspored, igramo protiv prva tri pratioca na tabeli, ali u svakom slučaju morate da se sretnete sa njima. Možda je i bolje sad na početku da odmerimo snage. Takav je posao, teško je spremati utakmice u nizu, ali je zadovoljstvo nadigravati se sa protivnicima koji su u vrhu. Moramo da pokažemo zube i pristup protiv svakog protivnika mora da bude isti, to je moja filozofija. Time poštujemo sebe i rivala. Na pripremama smo igrali u različitim formacijama, ali to nema veze. To da li imate jednog, dva ili tri napadača je manje važno, bitno je samo sa kakvom "glavom" izađete na teren.

Derbi susret 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se u subotu 15.februara 2020.godine, sa početkom u 14:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda