Novosadska Vojvodina u okviru 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje gradskog rivala, ekipu Proletera.

Domaćinima je još uvek sveže sećanje na prethodne duele sa Slanobarcima, kada su morali ozbiljno da se namuče kako bi savladali gradskog rivala. Na to je upozorio i šef stručnog štaba Nenad Lalatović koji je istakao da očekuje dobar meč i da se nada da će njegov tim stići do sva tri boda:

’’Već godinu i po dana Proleter je tvrd orah za Vojvodinu. Utakmice između naša dva kluba uvek su tvrde i neizvesne, o čemu svedoči podatak da smo jesenas pobedili, ali da je tadašnji domaćin imao tri ili četiri dobre prilike da izjednači rezultat. Reč je o pravom gradskom derbiju koji uvek donosi nešto novo i zanimljivo, a mi, baš kao ni naš suparnik, još ne možemo da budemo sigurni u kakvoj smo formi. Prva je utakmica nastavka, očekujem dobar fudbal, a ona ekipa koja bude bolja neka pobedi. Odlučiće detalji i raspoloženiji pojedinci u ekipama. Kada smo mi u pitanju, veoma smo jaki kao kolektiv, bez igrača koji bi individualnim kvalitetom mogao da reši utakmicu. Upravo tako, zajedničkim naporom i snagom ekipe ulazimo u derbi i, ukoliko svi budu pružili maksimum, to će odlučiti o osvajaču bodova. Dobro je to što su mi svi kandidati za tim na raspolaganju, osim Devetaka, ali moraćemo da vodimo računa i o tome da je dosta igrača koji imaju javne opomene i koji će, budu li ponovo opomenuti, morati da pauziraju u nekim narednim, za nas veoma važnim i izazovnim duelima. Naravno, to ne znači da ćemo s bilo čim kalkulisati, već ćemo izaći u najboljem sastavu i učiniti sve da osvojimo čitav plen.’’

Meč 21.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Proletera igra se u subotu 15.februara 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Vojvodina